Приветстваме позицията на президента Румен Радев, който предложи България да

...
Приветстваме позицията на президента Румен Радев, който предложи България да
Коментари Харесай

ИК Български глас подкрепя желанието на президента Радев да инициира руско-украински преговори в България

Приветстваме позицията на президента Румен Радев, който предложи България да бъде хазаин на мирни договаряния сред Руската федерация и Украйна за преустановяване на военните дейности. Още на 6 март Инициативния комитет „ Български глас “ изпрати на президента отворено писмо, в което го призоваваме да предприеме енергични дейности за бързо разрешаване на рецесията посредством иницииране на такава самодейност.

Действията на президента в известна степен балансират българската позиция, която в лицето на държавното управление с министър председател Кирил Петков, е прекомерно войнствена и не приляга нито на ползите на страната ни нито в исторически и културен проект.

От ИК „ Български глас “ още веднъж подчертаваме, че осъждаме насилието и войната, като начини за реализиране на политически цели. България следва да не заема крайни позиции в поддръжка на някоя от враждуващите страни. Не споделяме и мнението за „ политика на намаляване “. Вярваме, че нашите държавници би трябвало да следват точно пътя на дейната дипломация с провеждането на руско-украински договаряния на българска земя. В писмото изпратено до президента ние подчертахме, че това е съответната и разумна задача, която България би трябвало да извърши, с цел да резервира национална чест и достолепие вместо непрекъснатия блян да бъдем нечии придатък.

Отново подсещаме на тези, които са поддръжници на евроатлантическата военна изразителност, че България е дала кирилицата на света и е популяризирала православната религия в днешните Украйна и Русия. Именно славянските корени и общата история сред нас българите, украинците и руснаците, ни дава самочувствието да водим дейна роля за прекратяването на тази братоубийствена война и реализиране на мир, се акцентира в писмото до президента. Също по този начин би трябвало още веднъж да отбележим, че за разлика от другите някогашни комунистически страни членки на НАТО, България не е имала непреодолими разлики или натоварени с прекомерно отрицателни оттенъци връзки с Руската федерация и с Украйна. Напротив, постоянно сме имали специфична връзка с тези приятелски нации, което ни задължава да издигнем глас на разсъдъка и разговора.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР