Приветствам доблестта на ЦИК, която е отказала да бъде привиквана

...
Приветствам доблестта на ЦИК, която е отказала да бъде привиквана
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Приветствам доблестта на ЦИК да откаже да бъде привикана от Румен Радев |

Приветствам доблестта на ЦИК, която е отказала да бъде привиквана от господин Радев точно с претекста, че е налице спор на ползи. На фона на здравната рецесия, която мина и в просветителна, с какво се занимава господин Радев? Събира институциите, които ще провеждат изборите.

Това съобщи ректорът на Софийския университет " Св. Климент Охридски " и претендент за президент проф. Анастас Герджиков по време на посещаване във Видин. Двамата с кандидата за вицепрезидент полк. Невяна Митева се срещнаха там с гласоподаватели, а по-късно през днешния ден ги чакат в Монтана и Враца.  

Проф. Герджиков сложи пред видинчани въпроса дали е правилно Радев да бъде по едно и също време президент и претендент за президент:

" Това не го ли слага в привилегировано състояние пред останалите претенденти? И за какво останалите претенденти би трябвало да излязат в неплатен отпуск - явно с цел да не въздействат на мнението на сътрудниците си. Докато настоящият президент може да бъде всеки ден в новините, което е неразрешено за останалите претенденти и да привиква институциите, които провеждат изборите? Не му ли е задоволително, че самото служебно държавно управление, което провежда изборите, е назначено и подчинено на него? “.

Според проф. Герджиков служебният кабинет е почнал да търси опция за щадящи децата проби за COVID-19 чак след настъпването на просветителната рецесия.

Ректорът на СУ напомни по какъв начин в Смолян преди близо седмица е споделил, че след " недомислената заповед " на здравния министър доктор Стойчо Кацаров ще спрат работа цели браншове, в това число опазването на здравето, и няма да има кой да лекува хората. Той посочи, че тази прогноза се е сбъднала още на идващия ден и вместо да са на работните си места, на лекарите се е наложило да се редят на дълги опашки, с цел да си вършат проби. Още една негова прогноза се е сбъднала - че здравната рецесия ще прерасне в просветителна. 

„ Шест месеца бяха пропуснати, с цел да се подготвим за четвъртата вълна на епидемията. По време на разискването на актуализацията на бюджета преди месец и половина беше отхвърлено предлагането за спомагателни средства за тестване на учениците и студентите и за закупуване на въздухопречистватели за образователните пространства. Служебното държавно управление на господин Радев предложи нарастване на разходната част на бюджета с 1.8 милиарда, само че средства за тестванията на учениците не бяха утвърдени. Сега научаваме от служебното държавно управление, че щадящите проби са опция да не се затварят учебните заведения и че финансовият министър ще търси средства да ги обезпечи “, разяснява проф. Герджиков.

Колкото до концепцията за въвеждане на зелен документ за учители, съгласно претендента за президент това ще стане причина за задълбочаване на просветителната рецесия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР