Привържениците от най-големия фен клуб на ЦСКА Сектор Г призоваха

...
Привържениците от най-големия фен клуб на ЦСКА Сектор Г призоваха
Коментари Харесай

Феновете на ЦСКА поискаха отваряне на стадионите, а след тях и тези на Левски

Привържениците от най-големия почитател клуб на ЦСКА " Сектор Г " приканиха държавното управление да допусне аудитория на стадионите. Искането им е съпроводено от предизвестие, че в противоположен случай сами ще изберат къде да се съберат, с цел да гледат мачовете.
В петък министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов реши възбраната за посещаване на спортни мероприятия да остане най-малко до края на август. Заповедта пристигна седмица преди началото на новия сезон във футболното състезание.
Привържениците на ЦСКА настояват, че не одобряват стадионите да са затворени, в миг, в който работят нощните заведения.
" За да не оставаме с усещането, че претекстовете за неналичието на хора по трибуните е напълно друга, призоваваме властимащите да вземат вярното решение и тази нелепост да бъде поправена още преди старта на шампионата в петък.
Те показват, че биха приели решението на Ангелов, " в случай че политиката на виновните фактори по отношение на ковид и риска от разпространяването му през последните месеци бе ясна и поредна ". " И в случай че се мереше с идентичен критерий за всички ни. "
" Не можем да не отбележим още веднъж работещите нощни клубове и заведения, където на много по-тесни пространства от футболните игрища хора се струпват и изрично не съблюдават нужните здравни наставления. Не можем и да не споменем към този момент съвсем едномесечните митинги, където хиляди хора се събират на лимитирани пространства, този път навън. Какви по-безопасни условия за здравето на човек оферират гореизброените образци от една футболна среща и няколко хиляди души в три бранша навън ", прибавят ентусиастите.
Вижте цялостната им позиция в SportLive.bg.
Организираните последователи на " Левски " се причислиха към тези на ЦСКА и също желаеха по стадионите в България да се позволяват фенове при старта на новия сезон в Първа лига в края на тази седмица.
" НКП на Левски настояваме да бъдат отворени стадионите за идните мачове от шампионата. Нека това стане посредством нужните ограничавания и съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.
Ние показахме образно, че при положително предпочитание разпоредбите могат да бъдат спазвани. Публиката на Левски беше дадена за образец от страна на доста европейски медии, които за разлика от доста родни не обслужват ползи.
Държим да бъдат отворени най-малко на 30 % стадионите в България. За нашия клуб е от извънредно значение да генерира доходи от билети и абонаментни карти, тъй като след ликвидирането на спонсорите, единствено феновете на Левски устоят обичания си тим.
Надяваме се, че здравият разсъдък ще надделее, а той споделя, че стадионите са надалеч по-безопасни от нощните заведения и питейните заведения, които работят под цялостна пара. Оказва се, че техният бизнес е по-голям от футбола и спорта. Така ли е?, питат последователите на " Левски ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР