Привържениците на Арсенал, Челси, Ливърпул и Тотнъм призоваха европейската централа

...
Привържениците на Арсенал, Челси, Ливърпул и Тотнъм призоваха европейската централа
Коментари Харесай

Какво обедини феновете на Ливърпул, Челси, Арсенал и Тотнъм?

Привържениците на Арсенал, Челси, Ливърпул и Тотнъм приканиха европейската централа УЕФА да стартира да избира по-подходящи от логистична позиция градове и игрища, които да одобряват финалите на европейските клубни шампионати, оповестява The Guardian.

Както е известно, Арсенал и Челси спориха за трофея от Лига Европа в столицата на Азербайджан – Баку, което е на съвсем 4000 километра от Острова, отвън Европа. Отделно от това халфът на „ артилеристите” – Хенрих Мхитарян не пътува с тима, заради съображения за сигурност, поради Нагорнокарабахския спор сред Армения и Азербайджан.

Ливърпул и Арсенал пък се срещнаха на новопостроеното мадридско украшение – „ Уанда Метрополитано” с потенциал 68 000 места, от които обаче единствено 33 286 бяха налични за почитателите. Останалите пропуски бяха предоставени на спонсори на УЕФА.

Сега, в навечерието на жребиите за груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа, британските последователи на четирите клуба подтикнаха УЕФА да обърне внимание на потребностите на ентусиастите, а не на спонсорите.

Те са изготвили 6-точков проект за решение на казуса. Сред предложенията им са управителният орган на европейския футбол да пренасочва 80 % от билетите за финалите към почитателите, да се продават на правилни цени и да се избират градове, които не толерират дискриминирането и не отхвърлят човешките права.

Коалицията показа, че футболът е нищо без последователите и упорства европейската централа да избира домакини с добър градски превоз, огромен потенциал на стадионите и досегаемост за хората с увреждания. Голям брой такива са решили да не пътуват до Баку.

„ Достигането на край в Шампионската лига или Лига Европа би трябвало да е незабравимо преживяване за ентусиастите. Вместо това, те срещат компликации да участват на самия мач. Проблемите варират от непълен брой билети за финалистите до неспособност за пътешестване до съответното място. Твърде постоянно тези, които са подкрепяли тимовете си във всяка крачка до финала, остават без средства или не са способни да стигнат до там”, пишат почитателите.

„ Утрешният чоп ще включва всички от футболното семейство, като се изключи хората, без които нямаше да има европейски футбол – последователите си. Призоваваме УЕФА да укрепи разговора си с почитателите и настояванията им,като включи групи като нашата, с цел да се дискутират предложенията, които сме предоставили”, гласи още изказването на англичаните.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР