Привърженик съм на машинното гласуване, защото смятам, че то улеснява

...
Привърженик съм на машинното гласуване, защото смятам, че то улеснява
Коментари Харесай

Камелия Нейкова: Привърженик съм на машинното гласуване

Привърженик съм на машинното гласоподаване, тъй като считам, че то улеснява изборния развой. Това разгласи номинираната за ръководител на новата Централна изборна комисия Камелия Нейкова (от квотата на „ ИТН “).

Тя първа се показа на чуването при президента Румен Радев на номинираните за членове на ЦИК.



„ Машинното гласоподаване не разрешава недействителни бюлетини, които значи, че всеки глас на всеки български гласоподавател може да бъде регистриран. По отношение на протоколите на СИК – машинната разпечатка ще има цената на протокол, което ще улесни значително работата на членовете на Секционните изборни комисии (СИК) “, сподели Нейкова.

Тя посочи, че за следващ път комисията ще би трябвало да стартира работа с летящ старт. Ще бъдем екип от сътрудници, които в по-голямата си част сме работили дружно в предходни сформира на ЦИК, посочи номинираната за ръководител на комисията.

Нейкова е част от изборната администрация на разнообразни равнища от 2001 година До 2009 година е била ръководител или секретар на Районна изборна комисия. През 2009 година е член на ЦИК, а по-късно – специалист към краткотрайната комисия за разработване на Изборния кодекс. През 2014 е член и представител на ЦИК. В момента е законодателен референт към Народно събрание.

Всички номинирани за членове на ЦИК се показаха и оповестиха какви са концепциите им за работа на комисията пред президента.

Кандидатите за членове на ЦИК:
Красимир Ципов, Димитър Димитров, Георги Баханов и Йорданка Ганчева (ГЕРБ);Камелия Нейкова, Елка Стоянова и Любомир Гавраилов ( " ИТН " );Емил Войнов, Силвия Стойчева и Цветанка Георгиева (БСП);Севинч Солакова и Ерхан Чаушев (ДПС);Цветозар Томов и Любомир Георгиев ( " Демократична България " );Росица Матева ( " Изправи се! Мутри вън! " )
Нейкова е номинирана за ръководител, Солакова – за секретар,

Димитров, Томов и Матева – за зам.-председатели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР