Притокът на газ по газопровода Ямал - Европа, който пренася

...
Притокът на газ по газопровода Ямал - Европа, който пренася
Коментари Харесай

Русия спря газа за Германия по газопровода „Ямал - Европа“

Притокът на газ по газопровода " Ямал - Европа ", който придвижва синьо гориво от Русия през Полша до Германия е спрял. Това заяви Ройтерс, като цитира оператора Gascade.

" Ямал — Европа " e транснационалнa автоматизирана газопроводна система, въведена в деяние през 1999 година за заобикаляне на Украйна. Съоръжението свързва газовите залежи на север от Западен Сибир с потребителите в Европа. Измервателните уреди са отчелим че притокът на газ в измервателната станция " Малнау ", ситуирана на немската граница, е паднал на нула.

Междувременно еврокомисарят по енергетика Кадри Симсън предизвести в Брюксел, че „ всяка страна от Европейски Съюз може е идната със спрян газ от Русия “.

По-рано през днешния ден бе обявено, че Германия се отхвърля от съпротивата си против възбраната на вноса на съветски нефт.

Двама министри от държавното управление на канцлера Олаф Шолц споделиха, че Германия е подготвена да поддържа незабавна възбрана за вноса на съветски нефт, както и че най-голямата европейска стопанска система е в положение да се оправи, в случай че поради това се стигне до покачване на цените и дефицит на доставки, съобщи Ройтерс.

Изказванията за това направиха финансовият министър Кристиан Линднер и икономическият Роберт Хабек.

Канцлерът Шолц пък сподели, че глобите, които бяха въведени против Русия след началото на интервенция на Украйна, " не могат да бъдат анулирани, без да се реализира единодушие сред Киев и Москва ".

Физическите газови потоци по тръбопровода " Ямал-Европа ", доставящ газ от Русия през Полша за Германия, са обновени след прекъсването на подаването на газ по-рано през днешния ден, демонстрират данни на газопреносния оператор " Газкаскейд " (Gascascade), представени от Ройтерс.

Според Gascade потокът на газ от Полша към Германия в западна посока е обновен с 82 233 kWh/h. Физическите потоци в измервателната точка Mallnow на немската граница са спаднали до 0 единствено за къс интервал от време, преди да се възобновят.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР