Притисната от зависимостта си от руския внос, Германия няма друг

...
Притисната от зависимостта си от руския внос, Германия няма друг
Коментари Харесай

Германия се готви да въведе ограничения за газа

Притисната от зависимостта си от съветския импорт, Германия няма различен избор, с изключение на да ограничи енергийното си ползване. Първите, които ще бъдат наранени от тази мярка, са предприятията, оповестява телевизия Бе Еф Ем (BFM).

Германия се е запътила право към въвеждане на " дажби " за газа вследствие на дипломатическата рецесия сред Брюксел и Москва. Страната, която внася над половината си газ от Русия, е изправена пред невъзможност, защото не е допустимо бързо да размени съветския газ с различен.

Пред в. " Берлинер цайтунг " Федералната мрежова организация (Бундеснецагентур), която контролира пазарите в газовия и електроенергийния бранш, признава, че се приготвя за вероятно затваряне на производства поради енергийната рецесия. Вече доста предприятия са получили известия от доставчиците, че се приготвят за въвеждане на ограничавания и даже спирания на газа.

Клиентите измежду популацията се употребяват със специфична правна отбрана и са с приоритет, акцентира мрежовата организация. Администрациите също са предпазени от закона.

Такива ограничения, до които може да се стигне идната зима, ще обиден хиляди немски предприятия. А даже и по-рано, в случай че напрежението сред Европа и Русия докара до затваряне на кранчетата. " Това е подготовка за случай, който се надяваме да не настъпи в никакъв случай ", акцентира ръководителят на мрежовата организация.

В сряда Русия предизвести, че отсега нататък ще желае газовите доставки да й се заплащат в рубли, което Берлин тотално отхвърля.

Освен газът, от възможни спирания на доставките може да бъде обиден и дизелът. Не единствено че част от това гориво идва непосредствено от Русия, само че и това, което се преработва в Европа, се нуждае от природен газ за понижаване на сярното наличие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР