„Притесняват ме омразата и реваншизмът, които са завладели обществото ни

...
„Притесняват ме омразата и реваншизмът, които са завладели обществото ни
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: В последната година и половина разбрах кой може да управлява кризи

„ Притесняват ме омразата и реваншизмът, които са завладели обществото ни сега. Трябва да им се противопоставим и да не позволим да подменят полезностите ни. Можем да вършим нещо потребно за страната ни единствено обединени “, съобщи лидерът на листата на ГЕРБ-СДС за област Враца Петя Аврамова в Оряхово. Заедно с претендентите за народни представители Красен Кръстев и Ралица Добрева тя се срещна с поданици на Оряхово и Селановци. Кандидатите бяха подкрепени от кмета на Община Оряхово Росен Добрев и кмета на Селановци Росица Койнова. В диалозите се включи и проф. Тодор Кантарджиев.

„ Мислете за кого ще гласувате и за кого няма да гласувате “, сподели проф. Кантарджиев. „ Аз с политика в никакъв случай не съм се занимавал. В последната година и половина разбрах кой в тази страна може да ръководи рецесии. Спомняте ли си мигрантската рецесия? А финасовата рецесия, която доста бързо беше парирана? Ако предходната 2020 година през март, април и май не бяха наложени тези строги ограничения, смъртните случаи от COVID-19 в страната ни щяха да бъдат доста повече. Който и да беше министър ръководителят, който ме е повикал в Националния щаб, щях да оказвам помощ с каквото мога. В момента никой не поема отговорност. Знаете ли каква отговорност е да вземеш решение да затвориш страната? Затова ви споделям - мислете “, добави проф. Кантарджиев.

Той отговори на въпроси за имунизацията на жители на Оряхово и Селановци и изрази терзанието си, че сега в страната не се имунизират задоволителен брой хора, а служебното държавно управление не взима ограничения, с цел да форсира процеса. „ Ваксинирайте се, тъй като вирусът не е липсващ. Всеки 25 имунизирани българи, избавят един човешки живот! “, прикани професорът.



„ Държавата би трябвало да се ръководи от държавници и от хора, които могат да поемат отговорност и да взимат непопулярни решения в сериозни моменти, даже тези решения да не им носят дивиденти “, сподели Петя Аврамова пред жителите на Оряхово. Тя добави, че като министър на районното развиване и благоустройството се е стремяла да оказва помощ на кметовете на общини от региона, с цел да получат поддръжка за осъществяване на разнообразни планове. „ Над 100 км от републиканската пътна мрежа на територията на област Враца са предоставени за ремонт през тази година и се надявам да бъдат осъществени, макар реваншизма на служебното държавно управление “, сподели Петя Аврамова. Една от пътните прави е и 1,5 км от пътя Мизия – Оряхово, при започване на гр. Оряхово, които сега се ремонтират.

„ Ако застана в единия завършек на Оряхово и се огледам, сигурно ще намеря обект, за чиято реализация Петя Аврамова ни е съдействала “, съобщи Росен Добрев. „ Сега всички желаят да ни убедят, че ние сме неверни, че ние сме неприятните и би трябвало да бъдем отстранени. Не съм склонен. Аз нямам нито едно деяние, от което да се срамя, заставайки пред вас “, разгласи той. Росен Добрев изрази терзанието си, че е вероятен реваншизъм и против Община Оряхово, тъй като той е кмет от ГЕРБ, а от партията са и всички определени кметове на обитаеми места в общината.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР