Притесняват ли ви насекомите? Качването на самолет издига ли страховете

...
Притесняват ли ви насекомите? Качването на самолет издига ли страховете
Коментари Харесай

Фобиите: 10 от най-често срещаните страхове

Притесняват ли ви насекомите? Качването на аероплан издига ли страховете ви до нови висоти? Ако е по този начин, не сте сами. Според Американската психиатрична асоциация уплахите са най-често срещаното психиатрично заболяване измежду дамите и второто по периодичност при мъжете.

Националният институт за психологично здраве допуска, че 10% от възрастните в Съединени американски щати са наранени от уплахи всяка година. Тези уплахи нормално се появяват в детството или юношеството и не престават и в зрелост. Съществуват доста аргументи за развиването на уплахите, в това число еволюционни и поведенчески теории. За благополучие уплахите са лечими положения, които могат да бъдат сведени до най-малко или отстранени с когнитивна и поведенческа терапия и лекарства.

Какво съставлява уплахата?

Фобиите са тип обезпокоително разстройство, характеризиращо се със забележителен, несъизмерим или рисков боязън от избрани обстановки или неща. Лицата с уплахи постоянно поставят огромни старания, с цел да избегнат контакт с събитието или обекта, от който се опасяват.

Симптомите на уплахите включват:
Екстремален или несъизмерим боязън от избрани факториНеспособност да се управлява реакцията на страхаТревожност, суматоха или страхБързо сърцебиенеЗадухПоведение на избягване
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР