Притеснява ни какво ще се случи с COVID-19 наесен. Това

...
Притеснява ни какво ще се случи с COVID-19 наесен. Това
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Притеснява ни какво ще се случи с COVID-19 наесен

Притеснява ни какво ще се случи с COVID-19 наесен. Това съобщи в ефира на основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той обаче акцентира, че е оптимист във връзка с лятото.

" Вероятно в идващите 2-3 месеца обстановката ще бъде добра, с изключение на, в случай че не възникне някой напълно нов вид или вариант, който да има разнообразни качества, само че през лятото това е малко евентуално ", уточни той.

Според него е добре да бъде изработен разбор на смъртността в страната. " Много хора починаха и това е стрес освен за България, само че и за целия свят. Никакъв терористичен акт не може да върне развиването на света с 10 години обратно, само че този вирус го направи. Ако имаме време до идващия, тъй като неизбежно подобен ще пристигна, а учените са безапелационни, че такива вируси ще идват, колкото сме повече готови, толкоз по-добре. Лично аз считам, че главната причина за високата смъртност е положението на нашата нация – възрастова конструкция, какви болести имат хората над 65 години, а в случай че забележим статистиката за затлъстяване и инфаркти, ние отново сме на първите места. Няма по какъв начин на този декор да е друга смъртността ", добави той.

" Заповедта не е излязла, не престават разногласията кое и по какъв начин да бъде. При ниските стойности на болестта считаме, че е допустим рискът хора, които са ваксинирани в дребни колективи, да вземем за пример във фитнеси, да не носят маски. За градския превоз и огромните обекти няма да отпадне. Надяваме се вирусът да се самоограничава ", добави доцент Ангел Кунчев.

Той добави, че обстановката в Европа е чудесна, само че не и в Азия. Индийският е най-разпространеният вариант, в Индия са регистрирани 100 хиляди случаи единствено за ден. " Нещата не са завършили и сме доста деликатни. Не е уставен индийският вариант в страната ни. Следим по какъв начин върви неговото разпространяване в Европа. Вчера Индия разгласява, че имат единствено 100 000 нови случаи. Този вариант е налице и 100 000 случая са си доста, за където и да става въпрос. Реалните случаи може да са към 10 пъти повече ", добави доцент Ангел Кунчев.

" Нещата не са завършили. Тезата по какъв начин някой плаши е недопустим. Вирусът върна развиването на света 10 години обратно. Учените са безапелационни, че ще пораждат още такива вируси. В момента обстановката в страната е под надзор, пътят към естествения живот е имунизацията. Основната причина за високата смъртност е обстановката с нашата нация ", съобщи доцент Ангел Кунчев.

Според него имунизирането върви добре, вършат се сред 20 и 25 хиляди имунизации на ден, което обаче не е задоволително като ритъм, с цел да сме спокойни наесен. " Ако работим с този ритъм, остатък от ваксини ще има. България е почнала процедури за подаяние за избрани количества, само че тези ваксини са предопределени за нашите хора, с цел да създадем по този начин, че на есен да не пълним лечебните заведения и да не даваме жертви. Ваксината ще си остане незадължителна, само че е извънредно значимо да достигнем тези проценти на покритие, тъй като другояче ще си платим по-късно. Все още не се унищожават доста дози. Колегите доста добре възнамеряват отварянето на флакони. Използваемостта все още е доста добра “, сподели още той.

По думите му, отпадането на маските на закрито няма да важи там, където има скупчване на хора, няма да важи за всички публични места. Носенето на маските на закрито, съгласно доцент Ангел Кунчев, може да отпадне да вземем за пример за фризьорските салони. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР