„Притеснява ме, че български политици си позволяват незаконно да посещават

...
„Притеснява ме, че български политици си позволяват незаконно да посещават
Коментари Харесай

Украинският посланик: Български политици си позволяват незаконно да посещават Крим

„ Притеснява ме, че български политици си разрешават нелегално да посещават краткотрайно окупирания от Русия Крим”, разяснява украинският дипломат Микола Балтажи.
Той приказва пред бтв откакто изиска право на отговор след посещение на Светлозар Лазаров от „ Атака”.
По думите му в случай че сходно посещаване стане през Русия, т.е. със аероплан от Москва се влезе в Крим, това опонира на интернационалното право, както и на формалната позиция на страната ни във връзка анексирането на Крим.
„ Ако се прави посещаване на Крим, то се прави през Украйна, през специфични пунктове, и редът е регламентиран от съответното разпореждане на министерски съвет и с разрешението на държавната миграционна служба”, разяснява още Балтажи.
„ Русия се пробва да продължи политиката си, да наложи дневния си ред освен в Украйна, само че и в Европа, и да убеди хората посредством хибридна интервенция, че тяхната идея е по-добра”, разяснява още посланикът.
Той добави, че не чака българското държавно управление да сложи въпроса за отпадането на глобите против Русия по време на европредседателството.
„ Крим е украински, дори не е противоречив. Въпросът е по кое време ще се върне. Западът и Украйна в никакъв случай няма да признаят противозаконната анексия и окупация на Крим”, безапелационен е Балтажи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР