Притеснително е, че по такъв казус, който е пределно ясен,

...
Притеснително е, че по такъв казус, който е пределно ясен,
Коментари Харесай

Смилов: Проблем е, че коалицията не е единна по темата ”Украйна”. Шикалкавенето бие по реномето ни

" Притеснително е, че по подобен проблем, който е пределно явен, България отново приказва на няколко гласа, появяват се нюанси. Президентът Румен Радев също излезе в Туитър с доста обтекаема реакция, мъчно е да бъде наречена даже позиция, тъй като от нея не излиза наяве кой е направил някакво правонарушение в Украйна, нито каква е позицията на нашия президент по отношение на този факт - кого поддържа той и кого - не ", разяснява още политологът.

" Не е време за опити, не е време за опортюнизъм. Време е България, Европейски Съюз и НАТО да приказват авторитетно и с един глас. Това е най-ефективният метод да бъде предотвратена бъдеща експанзия от Русия ", счита доцент Смилов.

Според него с държание на снишаване България губи престиж: " Нито ще спечелим някаква отзивчивост от страна на Русия, нито ще повишим доверието към България от страна на сътрудниците ни. Оставаме в една сива зона, в която се стараем да не вършим проблеми, само че сами не можем да бъдем обсъждани като решение на нито един от вероятните проблеми. Това е маргинална позиция, в която сами се слагаме и която не работи в наш интерес. Не става дума България да е някакъв ястреб във връзка с Русия или друга страна. Когато става дума за кардинални въпроси, можем да си позволим да назоваваме нещата такива, каквито са. Не да мрънкаме - това не наподобява на нито една демократична и цивилизована страна. Шикалкавенето по въпросите работи отрицателно за нашето добро име, а нямаме никакви реалполитически изгоди - нито ще ни продава Путин газ по-евтино, нито ще избегнем контрасанкции ".

По думите на политолога България би трябвало да бъде една от страните в Европейски Съюз, която да упорства за общ енергиен съюз, тъй като сме доста уязвими.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР