Притесненията на Зеленски относно САЩ са по-дълбоки от просто бавното доставяне на оръжия

...
Това е грубо послание, предназначено да фокусира умовете. Той отразява
Коментари Харесай

Това е грубо послание, предназначено да фокусира умовете. Той отразява състоянието на войната и това, което Украйна смята, че е заложено на карта.

Това също така показва, че знае колко бурна може да стане американската политика.

Докато преместваше коридорите на Капитолийския хълм, лицето му не беше като на човек, който се чувства напълно доволен от нивото на подкрепа на Америка за борбата на страната му.

Дългогодишните разочарования остават във връзка с изоставането в получаването на оръжията, от които се нуждае.

Зеленски: Посещението на Белия дом е „много важно“

Съобщението, че американските танкове Abrams ще пристигнат следващата седмица, ще бъде добре дошло. Те ги поискаха в началото на годината.

САЩ ще платят $6 млрд. на Иран, за да освободи петима заложници, включително британския гражданин Морад Тахбаз

Сега искат ракети с голям обсег.

По-дълбока загриженост за Зеленски

Но има по-дълбока загриженост, която сега го доведе до Конгреса.

Придружен от високопоставените държавници в Конгреса - лидера на демократическото мнозинство Чък Шумър и лидера на републиканското малцинство Мич Макконъл - Зеленски бавно мина през коридора с часовника в Охайо на втория етаж на сградата на Капитолия на САЩ.

Той току-що беше дошъл от едночасова среща с политици от долната камара на това място, където републиканците имат мнозинство и където могат да се намерят скептици за войната в Украйна.

Те са малък брой на десния фланг на партията – поддръжниците на Тръмп, чиято политика е до голяма степен „Америка на първо място“ и отразява част от гласоподавателите в цялата страна.

Що се отнася до държавните разходи като цяло, не само в Украйна, те създават проблеми за ръководството на партията.

F-16 биха могли да „донесат нови резултати“

„Фракциите в Републиканската партия са много слаби, когато става въпрос за Русия“, каза Люк Кофи, старши сътрудник във вашингтонския десен институт Хъдсън аз.

„Помислете за наследството на Роналд Рейгън и победата над Съветския съюз по време на Студената война и сега сме до точката, в която определени членове на Републиканската партия се представят всяка вечер по руската телевизия. Позволете ми да ви кажа, че ако вашите позиции и възгледи за Украйна се повтарят по руската държавна телевизия, може да се наложи да ги преосмислите."

Прочетете повече:
Сделката с касетъчните бомби на САЩ е ясен сигнал, че войната не върви добре за Украйна
„Загубих ръката си и ядох кучешка храна, за да оцелея“ – безпрецедентната загуба на крайници в разкъсваната от война страна

„Празни чекове“ за Украйна?

Техният вик е, че президентът Байдън предоставя „празни чекове“ за Украйна и че няма надзор върху разходите.

„Фактите говорят друга история“, казва г-н Кофи.< /p>

„Конгресът разрешава и присвоява всеки един долар, който се дава на Украйна, и това се прави с конкретна цел. Ние знаем точно как се харчат. По-голямата част от милиардите долари, отпуснати за Украйна, никога не напускат Съединените щати. Те остават точно тук, поддържайки работни места в отбранителната индустрия на САЩ."

"И малкото пари, които изпращаме директно в Украйна, имат едни от най-големите пропуски, виждани някога по отношение на чуждестранната помощ на САЩ. Така че тези лозунги за „празни чекове“ или „без отчетност“ са стикери на бронята, но това не е разумна политика“, каза г-н Кофи. недоволните казаха след срещата, че подновеното финансиране за Украйна ще дойде въпреки безпокойството сред някои.

„Разбира се, че имат нужда от това и ще го получат“, каза г-н Маккол.

„Винаги съм казвал, че мнозинството от мнозинството подкрепя това. Знам, че има някои разногласия и от двете страни, но войната на изтощение няма да спечели това."

Стратегията на Украйна е поставена под съмнение

Говорителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти, който е под огромен натиск от този десен фланг попита г-н Зеленски: „Какво имате нужда?“ и „Какъв е планът ви за победа?“

Този втори въпрос е ключов предвид бавния напредък на контраофанзивата.

Г-н Зеленски трябва да обясни стратегията си, но също и президентът Байдън.

Контраофанзивата се проточва.

Мнозина сега питат как изглежда планът за победа и дали е мир споразумение е приемливо, което е по-малко от пълно оттегляне на Русия.

Г-н Зеленски беше кристално ясен: Украйна няма да спре, докато не си върне цялата земя.

Той завърши деня спокоен че Америка е с него.

Но турбуленцията тук влияе далеч. Цялата политика е местна.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР