Притеснения и объркване обзеха имотния пазар в БългарияТази година в

...
Притеснения и объркване обзеха имотния пазар в БългарияТази година в
Коментари Харесай

Вечерни новини: Само половин магистрала „Струма“ през Кресна; Притеснения на имотния пазар

Притеснения и комплициране обзеха имотния пазар в България
Тази година в България евентуално ще станем очевидци на два процеса – леко повишение на лихвените проценти и надлежно леко закъснение на жилищния пазар. Това предвижда доктор Мирослав Владимиров, учител в Икономическия университет – Варна и член на Съвета на шефовете на „ ЕРА България “.
Европейска комисия утвърди единствено половината автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле
Европейската комисия утвърди единствено едното платно на автомагистрала на „ Струма “ през Кресненското дефиле. Става въпрос за придвижването от Кулата към София, което ще мине по източния скат на Кресненския пролом. За другото платно обаче – от София към Кулата – занапред ще се преглеждат вероятните други възможности, излиза наяве от прессъобщение на Министерство на районното развиване.
Бюджетният остатък към февруари набъбна до 1 милиарда лева
Държавният бюджет приключи месец февруари с 1 милиарда лева остатък. Това демонстрират предварителните данни от осъществяването на консолидираната фискална стратегия (КФП), оповестени от Министерството на финансите. Това значи, че за месеца преизпълнението на приходите над разноските приближава 600 млн. лева
Френската Alstom апелира търга за 35-те електрически влака по ПВУ
Тръгналата отначало процедура за доставка на 35 електрически мотрисни влака (ЕМВ) е спряна. Министерството на превоза не е разгласило информация за какво, само че най-вероятно това се дължи на тъжба от френската компания Alstom SA, която е входирана в Комисията за защита на конкуренцията на 22 февруари.
Започна кандидатстването за българските ESG награди
Първата профилирана медия за разпространение на ESG в България – ESGnews.bg – започва кандидатстването за своите ESG награди (ESG Awards). Те целят да отличат и разпространяват фирмите и организациите, които поставят изключителни старания в региона на устойчивостта и публичната отговорност.
„ Лукойл Нефтохим “ към този момент няма право да работи с съветски нефт
От през днешния ден, 1 март, бургаската рафинерия „ Лукойл Нефтохим “ към този момент няма право да работи с съветски нефт. Ограничението е по силата на решение на Народното събрание от края на предходната година, с което беше прекъсната дерогацията за потребление на петрол от Русия.
Компаниите към този момент не могат да са сполучливи, в случай че не следват ESG правилата
Абревиатурата ESG е много известна в последно време, а тематиката за устойчивостта е нещо, върху което огромните компании работят от дълго време. Това съобщи изпълнителният шеф на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации Даринка Георгиева при започване на панела Practicing sustainability: The intersection of cause and regulations, на който тя бе модератор по време на форума ESG & FRIENDS 2024.
Заводът на „ Идеал Стандарт “ в Севлиево към този момент е с нов притежател
Германската компания Villeroy & Boch сполучливо приключи придобиването на белгийската група Ideal Standard. С това заводът в Севлиево – един от най-големите на територията на България – към този момент има нов притежател.
БДЖ ще заплати 30 млн. лева за 76 използвани вагона от Deutsche Bahn
След като в средата на януари транспортният министър Георги Гвоздейков разгласи, че „ БДЖ – Пътнически транспорти “ ще закупи вагони втора ръка от немските железници, в този момент сдружението прави крачка да официализира придобивките. За задачата пътническото държавно жп сдружение започва процедура за договаряне без предварителна покана за присъединяване.
Как ESG може да бъде мотор за бизнеса?
Доскоро си говорехме какво е ESG, през днешния ден към този момент приказваме всъщност – кой какво прави, какви цели си слага, по какъв начин ще ги извърши. Това съобщи модераторът на панела " ESG as a driver of business transformation " Денислав Борисов от denkstatt по време на форума ESG & FRIENDS 2024.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР