Притеснението на съсловната организация обаче е, че заради недостига на

...
Притеснението на съсловната организация обаче е, че заради недостига на
Коментари Харесай

Лекарите може да получават заплащане само в една болница

Притеснението на съсловната организация обаче е, че поради дефицита на експерти
Нови ограничавания за лекарите се оферират през бюджета за идната година. Идеята е медиците да получават възнаграждение за работата си единствено в една болница. От една страна, по този начин може да се управлява фиктивното назначение на лекари в лечебните заведения.

Притеснението на съсловната организация обаче е, че поради дефицита на експерти ще бъдат ощетени хората отвън огромните градове, написа Нова тв.

В началото на годината страната стартира да ревизира лечебните заведения в страната за фиктивни контракти с лекари. Още тогава се чуха самопризнания, че въпреки и да се водят на работа, не всеки път лекарите са налице. Причината - с фиктивните назначения могат да покрият условията на сегашните медицински стандарти.

„ Лекарите в страната понижават всеки един ден. С всяка една година ние се стопяваме, ставаме все по-малко, младите напущат страната ”, разяснява доктор Гергана Николова, член на УС на Българския лекарски съюз.

С тази констатация се изчерпва общото в мнението на лекарското съсловие и на страната. С проектопредложението не се не разрешава на лекарите да работят на повече от едно място, само че Здравната каса няма да им заплати. От институцията отхвърлиха коментар по тематиката, както и да отговорят документално на поставените въпроси.

Заради сложния достъп до опазване на здравето по парични, само че и по транспортни аргументи, и от една от пациентските организации са скептични към предлагането. Предстои дефинитивно решение за предложенията да вземат депутатите в Народното събрание.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР