Притеснени сме за закона за бюджета. Радев обяви, че ще

...
Притеснени сме за закона за бюджета. Радев обяви, че ще
Коментари Харесай

БСП канят всички на разговор за бюджета


Притеснени сме за закона за бюджета. Радев разгласи, че ще даде време на партиите в Народно събрание да договарят за държавно управление, през това време Народно събрание да одобри най-важните закони.

Каним сътрудниците от парламентарните групи, с цел да реализираме единодушие какво да подобрим сред първо и второ четене за бюджета, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи БГНЕС.

Кабинетът внесе в Народно събрание искане за удължение на Бюджет 2022. Исканото от кабинета удължение на Бюджет 2022 съставлява заледяване на приходите при увеличаващи се цени, това не е задоволително, сподели Нинова.

 
Ние също сме внесли обществен пакет. Трябва да се гласоподава, само че ще обърна внимание, че сходни политики се одобряват в целия Европейски Съюз. Нито една страна не си разрешава да замрази разноските за заплати и поддръжка за стопанската система при тези тежки условия. Служебният кабинет е единственият, който предлага такова решение в Европа.
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова

Тя добави, че грижата на левицата са служащите и работещите небогати, младите фамилии и децата като посочи, че настояванията на Българска социалистическа партия, свързани със обществената политика, са увеличение на минималната работна заплата на 850 лева, нарастване на парите за майчинство, таван на цените на енергоносителите и въвеждане на разбиране като енергийна беднотия.

Лидерът на левицата заяви, че Германия гласоподава 200 милиарда евро нови помощи, което по думите й това е вярната и европейска, и международна политика.

Тя съобщи, че в края на 2021 година страната ни се е намирала в безусловно идентична обстановка. " Служебният кабинет тогава внесе предложение да се продължи законът. Тогава партиите направиха усъвършенствания и най-после от това, което влезе като закон, излезе нещо по-добро ", сподели Нинова.

Тя е безапелационна, че не е работа на служебния кабинет да споделя, че има риск да се получи едно наддаване сред партиите и да дава оценка. Нинова е безапелационна, че е работа на партиите да поддържат народа без да рискуват финансовата непоклатимост на страната.

" Длъжни сме към България и към българския народ да приемем бюджет ", безапелационна е тя и добави, че с другите политически обединения са постигнали единодушие във връзка с минималната работа заплата.

" Ще сложим на Председателски съвет това предложение ", сподели още тя и добави, че от Българска социалистическа партия желаят отговорно държавническо държание сред първо и второ четене. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР