Притеснени сме от дипломатическата криза - наподобява Студената война. Това

...
Притеснени сме от дипломатическата криза - наподобява Студената война. Това
Коментари Харесай

За Вигенин дипломатическата криза наподобява Студена война

Притеснени сме от дипломатическата рецесия - прилича Студената война. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия и някогашен външен министър Кристиан Вигенин във връзка връзките сред Запада и Русия след случая ”Скрипал ”. " Не сме задоволени от непоследователната позиция на държавното управление. В последните дни станахме очевидци на разнопосочни изказвания и дейности. Това основава опасности. Когато се заеме една позиция, тя би трябвало да се отстоява ", съобщи Вигенин.

Той сподели, че Българска социалистическа партия чака повече информация за аргументите да бъде извикан българският дипломат от Москва

" Настояваме министър председателят да пристигна в Народното събрание и да ни осведоми. Още повече, че България е ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Би следвало още през днешния ден или на следващия ден да пристигна. Няма по-голям ангажимент сега от сигурността на страната ", съобщи Вигенин.

Той напомни и позицията на Българска социалистическа партия.

" Ние към този миг не сме видяли безапелационни доказателства, да не кажа въобще доказателства, че Русия е забъркана в този случай. Ако такива доказателства бъдат предоставени, бихме могли да проявим известно схващане към това, което се случва. Надявам се българското държавно управление да не работи под напън на непознати служби. Би било тъпо. Виждаме, че има държавни управления в Европейски Съюз, които стоят на позициите си и не ги трансформират през часове ", сподели Вигенин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР