Притеснени сме, че държавата нищо не прави, да предоговори тези

...
Притеснени сме, че държавата нищо не прави, да предоговори тези
Коментари Харесай

Синдикалист: Задават се стачки, ако ще затварят Мариците

" Притеснени сме, че страната нищо не прави, да предоговори тези 40% по отношение на 2019 г за топлоелектрическите централи. Нямаме никакво решение, по което да забележим до каква степен са стигнали нещата в предоговарянето на Плана за възобновяване и резистентност ", съобщи ръководителят на Федерацията на миньорите към КТ " Подкрепа "  Владимир Топалов в студиото на  " Денят ON AIR ". 

Той посочи, че диалози с представители на Министерството на енергетиката има, само че не и резултати.

" Не сме изгубени в превода, а в мързела си, в метода, по който не знаем по какъв начин да подходим и какво да се направи ", разяснява гостът.

Синдикалистът заподозря разминаване сред изказванията на българските управляващи и Брюксел във връзка с рекултивацията на минната активност.

" Казва се, че Брюксел твърди, че не може ние да я правим. Затова щяло да се даде на частна компания, която да го разпореди отново на нас. Става въпрос за дени пари, които някой да открадне ", сподели Топалов. 

Очакванията му са скоро " Мини Марица-изток " да бъдат разпродадени или напряко подарени. 

" Те сега са направени парцелите, разнасят се карти и се търсят хора, дори и да бъде подарена земята, само че притежавайки я, да бъде рекултивирана. Всичко по този начин е парцелирано, че се засягат терени, по които сега се работи ", съобщи гостът пред Bulgaria ON AIR.

Като опция на тези 40% той уточни прекъсването на " Мариците ", " в случай че разпродадат земята, както се вършат парцелите сега ". 

" Понеже парите по Плана ги няма, схемата е тези, които купят земята, да дадат техни пари да я рекултивират и парите да се появят ", допусна ръководителят на Федерацията на миньорите към КТ " Подкрепа ".

Той не има вяра на думите, че " Мариците " няма да бъдат затваряни, чака съответни дейности в тази тенденция. 

" Цената ще се усили, ще се наложи да работим в комплицирана обстановка с висока цена на електрическата енергия. Ние поддържаме задачите Балкани, изнасяме въглища за Сърбия, Северна Македония, Гърция ", допусна събеседникът.

И предизвести за стачна подготвеност - освен на заетите в бранша, само че и на обществото, което няма да желае да заплаща по-скъп ток.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР