Притеснена съм, че от преизчисленията на пенсиите мнозина ще останат

...
Притеснена съм, че от преизчисленията на пенсиите мнозина ще останат
Коментари Харесай

340 000 пенсионери остават под прага на бедност и след новото преизчисляване

Притеснена съм, че от преизчисленията на пенсиите мнозина ще останат разочаровани, само че няма да са ощетени. 2/3 няма да получат нараствания, задачата беше относително добра - да се почисти разликата и несправедливостта сред старите и нови пенсии.

При новото преизчисление 340 000 пенсионери ще останат под линията на беднотия. Това разяснява за " Твоят ден " по NOVA NEWS бившият обществен министър Христина Христова.

" Партийно-политическата конкуренция буди обезпокоени, загуби се границата сред леви и десни идеологии в региона на обществената политика. Наддаването е голямо, а не е реалистично. В региона на пенсионната система не трябва да се флиртува с възрастните хора и да се приказва с лека ръка, тъй като проблемите са доста огромни ", акцентира тя.

По думите ѝ за 2023 година линията на беднотия е 504 лв.. " Всички на минимална заплата са към нея. Заиграването с минимална пенсия е неправилно. Намалява мотивацията на младите, които си споделят, че и тези, които не са се осигурявали, получават обезпечена минимална пенсия. Трябва незабавно да почистим пенсионната си система от детайли на обществено подкрепяне. 

" Пенсионната система не трябва да поражда чувство за неправда, методът на преизчисление е удар по пенсионната система и устойчивостта ѝ ", счита Христова. И добави, че е нужно да се прегледат обезщетенията за семействата и да бъдат подхванати нови такива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР