Притежаването на слава и пари не води непременно до това

...
Притежаването на слава и пари не води непременно до това
Коментари Харесай

10 знаменитости, които винаги намират начин да направят света ни по-добро място

Притежаването на популярност и пари не води безусловно до това да бъдем алчни, както сме привикнали да мислим. Много звезди в действителност вземат участие във велики благотворителни организации и те освен дават финансова поддръжка на нуждаещите се, само че също по този начин са искрено запалени по идеите.

Подготвихме лист със звезди, които се грижат постоянно да отвръщат на света към тях и да оказват помощ на нуждаещите се. Сърцата ни се затоплят, откакто разбрахме какъв брой доста са свършили макар натоварения си график.

1. Киану Рийвс

© ddp images/Max Menning/EAST NEWS

Известно е, че Киану Рийвс е една от най-хубавите звезди — доста хора, които са го срещали, няма да кажат нищо друго с изключение на положителни неща за него. Наскоро беше обявено, че артистът е дарил 70% от приходите си от The Matrix Resurrections за проучване на рака. Освен това през 2009 година артистът сподели, че е основал частна фондация, която оказва помощ за финансирането на проучвания на рака, само че той не обича да прикачва името си към я.

2. Джейдън Смит

Джейдън Смит стана екоактивист на 11 годишна възраст. Той сега е на 23 години и основа водната компания Just Water, която употребява опаковки на растителна основа, по този начин че да не предизвиква излишно замърсяване с пластмаса. Той също конфигурира системи за пречистване на вода в  квартали с ниски приходи.

3. Анджелина Джоли

© ASSOCIATED PRESS/East News

Много хора знаят, че Анджелина Джоли е освен надарена и красива, само че е и хуманитарист. Тя направи доста, с цел да направи света по-добро място: неотдавна взе участие в план, който се цели да сътвори повече благоприятни условия за дамите да бъдат пчелари. Тази акция оказва помощ както за спасяването на пчелите, по този начин и за основаването на повече работни места за чиновниците.

4. Алиша Кийс

© Netflix/Courtesy Everett Collection/East News

През 2003 година Алиша Кийс е съосновател на организация, наречена Keep a Child Alive, която оказва помощ за предоставянето на лекуване на деца, наранени от ХИВ и СПИН. Уебсайтът на организацията показва, че задачата й е да помогне на хората да разпрострат цялостния си капацитет и да живеят дълъг живот.

5. Елтън Джон

© DOMINIC LIPINSKI/AFP/East News

Основана от самия артист, фондацията за битка със СПИН Елтън Джон има задача да постави завършек на рецесията със СПИН до 2030 година с цел да не умират повече хора от тази болест. Фондацията е основана през 1992 година и от този момент се трансформира в една от водещите организации, които се борят за попречване на СПИН. През ноември 2021 година, Елтън Джон стана член на Ордена на почетните спътници за службата си към музиката и благотворителността. Певецът сподели, че тази чест е единствено „ увещание, че има доста повече неща за правене — повече за музика, повече за щедрост “.

6. Виола Дейвис

© Pool AP/Associated Press/East News

Виола Дейвис се бори за попречване на детския апетит, като взе участие в 2 огромни организации: Hunger Is и No Kid Hungry. Тя има персонална история, обвързвана с този проблем, защото „ към момента помни “, че страданието от детски апетит има доста стигма и носи доста позор. Актрисата сподели, че да не знаеш по кое време ще пристигна идващото хранене е ужасно нещо, тъй че не желае повече фамилии да претърпяват това възприятие.

7. Доли Партън

© Wade Payne/Invision/AP/East News

През 1988 година Доли Партън основа фондация „ Доливуд “, организация, която има за цел да стимулира гимназистите да реализират научен триумф, като им предлага стипендии. Първоначално действителен единствено в САЩ, Dollywood се разраства и отваря в Обединеното кралство, Канада и Австралия. Днес фондацията към момента е мощна и работи за възстановяване на качеството на живот на децата и другите хора в потребност.

8. Джейн Фонда

Джейн Фонда вече е на 84 години и има дълга история на активизъм. В продължение на доста десетилетия тя работи в поддръжка на разнообразни дела, като правата на дамите и предотвратяването на войни. Напоследък актрисата се занимава с екологичен активизъм и задачата й е да осигури платформа за маргинализирани групи, както и да образова хората по отношение на проблемите на околната среда, хомофобията, расизма и сексизма.

9. Констанс Ву

© Gilbert Flores/Broadimage/Broad Image/East News

Констанс Ву има вяра във значимостта да се приказва за всевъзможен тип неправда и го прави от години. Тя взе участие в организацията Miry’s List, която оказва помощ за поддръжка на новопристигналите бежанци и имигранти. Ву споделя, че се е заела с тази фондация, тъй като има вяра, че хората, които имигрират, търсят мир и сигурност, нещо, което всеки заслужава.

10. Ева Лонгория

© www.310pix.com/EAST NEWS

Собственото пътешестване на по-голямата сестра на Ева Лонгория въодушеви актрисата да сътвори организацията Eva’s Heroes, която поддържа хора с интелектуални специфични потребности. Организацията споделя, че нейната задача е „ да обогатява живота “ на личности като по-голямата сестра на Лонгория, която тя е „ благословена да има “. Организацията прави голяма смяна, така като близо 2000 души са включени в програмата, която дават!

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР