Притежаван от Пол Макартни и отлично реставриран Aston Martin DB5

...
Притежаван от Пол Макартни и отлично реставриран Aston Martin DB5
Коментари Харесай

1,5 млн. евро за първия Aston Martin на Пол Макартни

Притежаван от Пол Макартни и чудесно реставриран Aston Martin DB5 от 1964 година бе платен за 1,5 млн. евро в Лондон. В търга на тузарската улица „ Бонд Стрийт “ бяха разпродадени коли и на други музикални звезди, само че най-висока цена доближи автомобилът на 75-годишния деец от „ Бийтълс “. Сребристото купе е първият модел на Aston Martin в живота на Макартни и той го кара шест години. Купува го преди групата да замине на турне в Съединени американски щати през лятото на 1964 година за сума, равняваща се на 3500 евро. Днес цената на автомобила се е покачила неведнъж най-много поради известния му притежател. При реставрацията са заменени истинският цвят на каросерията и е инсталиран по-голям 6-цилиндров редови мотор с размер 4,2 л. Запазена е аудиосистемата с функционалност за запис, която Макартни постоянно употребява.  Изпълнителят е буен обожател на паметната марка и признава, че е композирал шлагера Hey Jude в идващия си Aston Martin DB6.

 Притежаван от Ринго Стар автомобил Mini Cooper S от 1966 година също бе продаден на търга в Лондон за 120 000 евро. Притежаван от Ринго Стар автомобил Mini Cooper S от 1966 година също бе продаден на търга в Лондон за 120 000 евро.

На търга в Лондон нов собственик откри Mini Cooper S Radford, чийто бивш притежател е бил различен член на популярната ливърпулска четворка – Ринго Стар. Набързо за обща сума от близо милион евро се продадоха два автомобила на Bentley на Елтън Джон – лимузина и кабриолет от края на 50-те и началото на 60-те години.

 Преди десетилетия Елтън Джон обилно се е възнаграждавал с първокласни коли на Bentley, които в този момент се продават скъпо на търгове. Преди десетилетия Елтън Джон обилно се е възнаграждавал с първокласни коли на Bentley, които в този момент се продават скъпо на търгове.

Неизвестен паралия купи възвишен Rolls-Royce Silver Cloud от 1959 година, с който през 2000-а се ожениха Мадона и Гай Ричи в изящен шотландски палат. Общо 20 типичен коли от английски марки на известни персони бяха изтъргувани за повече от 8 милиона евро.

 Неизвестен паралия купи изящния Rolls-Royce Sliver Cloud от 1959 година, с който се ожениха Мадона и Гай Ричи. Неизвестен паралия купи изящния Rolls-Royce Sliver Cloud от 1959 година, с който се ожениха Мадона и Гай Ричи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР