Притежателите на смартфони vivo X80 Pro и X80 Lite могат

...
Коментари Харесай

Смартфоните vivo улавят рядко астрономическо явление


Притежателите на смарт телефони vivo X80 Pro и X80 Lite могат да „ запечатат ” с високо качество небесния театър със зелената комета (снимка: vivo)

Една от вълнуващите вести в света на астрономията е, че зелена комета, известна като C/2022 E3 (ZTF), ще премине  около Земята за първи път от над 50 000 години. Астрономическият театър ще озари блестящо нощното небе на 1-ви февруари, когато кометата ще мине най-близо до нашата планета. Това е и идеалният миг за снимане на рядкото събитие, защото ще може да се види даже с просто око.

Обстоятелството, че звездите и кометите са най-видими в моменти, в които светлинните условия не са идеални, обаче затруднява улавянето на безупречни фотоси и видеоклипове. Ето за какво компанията за смарт телефони vivo споделя няколко съвета за снимане на астрономическия театър благодарение на новаторските технологии за хващане и обработка на изображения на марката, които дават на феновете на красиви небесни пейзажи принадлежности за запечатване на точните фрагменти в точния миг.

Правилна конфигурация за нощно снимане

Тъй като кометата се вижда най-добре през нощта, Super Night Video и OIS Super Night Mode на смарт телефоните vivo X80 Pro и X80 Lite влизат в деяние, с цел да подкрепят снимането на висококачествени видеоклипове и фотоси, макар неподходящите светлинни условия.

Режимът OIS Super Night Mode усъвършенства качеството на картината и подсигурява, че както обектът на фокус, по този начин и фонът не са преекспонирани и са добре уравновесени във връзка с контраста топло-студено.

Кометата C/2022 E3 (ZTF)  ще мине около Земята за първи път от 50 хиляди години
(снимка: vivo)

Подобряване на цветовия баланс през нощта

За да запечата това рядко астрономическо събитие, настройката за висок динамичен обсег (HDR) на vivo балансира ярките светлини в тъмните подиуми, което разрешава улавянето на елементи от най-тъмните и най-ярките елементи на изображението и основава по-добър общ цветови баланс.

В допълнение, избирайки по-дълги времена на освобождение на отвора, фотографите могат да реализират естествено изглеждащи ясни и ярки изображения даже през нощта, пресъздавайки характерната атмосфера.

Заснемане на реалистични изображения посредством разнородни цветови варианти

За тези, които желаят да снимат C/2022 E3 (ZTF) по реален метод, vivo X80 Pro разполага с профил ZEISS Natural Color. Тази функционалност разрешава на камерата да улавя естествените цветове, като да вземем за пример зелената опашка на кометата, и автоматизирано да усъвършенства както точната експозиция, по този начин и салдото на бялото. Това дава опция на фотографите да снимат сцената тъкмо по този начин, както я виждат пред очите си.

Освен това vivo предлага на потребителите два цветови профила – ослепителен и натурален. Стандартният AI режим дава на цветовете по-високо равнище на бляскавост и плътност и прибавя повече контрастност към обектите в изображението. По този метод камерата може да разпознава доста разнообразни подиуми и обекти и да поправя параметрите, с цел да сътвори по-красиви резултати и цветове.

Заснемане на съвършения нощен кадър

За всички фенове на небесните спектакли, които желаят да уловят това неповторимо преживяване със селфи, vivo X80 Lite предлага функционалностите Super Night Portrait и Bokeh Flare Portrait, които разрешават снимане на портрети с голям брой разнообразни светлинни източници на декор.

X80 Pro, въпреки това, разполага със независимо създадени логаритми за възпроизвеждане на няколко типични стила, с помощта на ZEISS обектива, като ZEISS Sonnar Style Bokeh или ZEISS Biotar Style Bokeh, добавяйки присъщи светлинни резултати към фотосите. Тази функционалност дава опция за снимане на зашеметяващи нощни снимки  даже при съществуването на голям брой светлинни източници.
още по темата
Освен това, смарт телефоните с режим Gimbal Portrait Camera оказват помощ на потребителите да създадат удивителни портретни изображения с явен обект и декор с линейно замъгляване на придвижването.

Иновативните технологии и препоръките на vivo безспорно ще приближат феновете на астрономическите феномени една стъпка по-близо до улавянето на кометата по реален метод даже при неподходящи светлинни условия. И в случай че C/2022 E3 (ZTF) може да се види единствено един път в живота, тогава тази панорама в действителност не е за изпускане.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР