Притежателите на смартфони Pixel могат да си инсталират новата версия

...
Коментари Харесай

Android 13 вече е достъпна като публична бета версия


Притежателите на смарт телефони Pixel могат да си конфигурират новата версия Android 13
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл пусна първата обществена бета версия на Android 13 – мобилната платформа към този момент е налична за евакуиране и инсталиране на всички съвместими смарт телефони Pixel.

Официалното показване на операционната система ще се състои през май на годишната конференция за разработчици Гугъл I/O. Мобилната платформа ще стане всеобщо налична през втората половина на годината.

 може да се конфигурира на смарт телефони Pixel 4, 4 XL, 4a, 4a 5G, 5, 5a и 6 и 6 Pro. Версията предлага редица нови функционалности, в това число поддръжка на Bluetooth LE Audio профил, MIDI 2.0 USB периферни устройства и спомагателни функционалности за сигурност.

Потребителите на Android 13 ще могат да спрат проявлението на вести от избрани приложения, с цел да се отърват от спама, както и да лимитират достъпа на приложенията до избрани видове медийни файлове: изображения, видеоклипове или аудио. По-рано системата искаше достъп до запаси за предпазване без в допълнение конкретизиране.
още по темата
Инструментите за ръководство на ключовете за криптиране също са обновени. Във версия 13 са налични нови API за възпроизвеждане на аудио.

Собствениците на съвместими устройства ще могат да конфигурират Android 13, като се записват в програмата за бета тестване – версията ще бъде налична за инсталиране като актуализация. По-рано записалите се членове в програмата ще получат скоро актуализацията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР