Притежанието на до 25 грама канабис ще остане безнаказано за

...
Притежанието на до 25 грама канабис ще остане безнаказано за
Коментари Харесай

Германия одобри законопроект, легализиращ канабиса frognews.bg

Притежанието на до 25 грама канабис ще остане безнаказано за пълнолетни лица и в бъдеще.

 

При представянето германият здравен министър Лаутербах дефинира законопроекта като " повратна точка в една за жалост несполучлива политика във връзка с канабиса ". Идеята е да се блокира черният пазар и закононарушенията, свързани с опиати, както и да се ограничи търговията с упойващи субстанции. На тези проблеми би трябвало да се противодейства с " следена заверка ", акцентира министърът.

 

Противниците на легализацията на канабиса насочиха остри рецензии към Лаутербах, че неглижира отбраната на здравето и младежта. Дебатът по плана е бил потребен, означи министърът. Той не желае да скрива проблемите, които високата консумация на канабис води със себе си, добави той.

 

" Защитата на децата и младежите е централен съставен елемент на целия проектозакон ", акцентира Лаутербах. Кампания за предварителна защита, ориентирана към младежите, ще коментира заплахите от канабиса, сподели той. " Мозъците, които към момента се развиват, могат да бъдат трайно повредени от потреблението ", уточни Лаутербах.

 

В новия закон се планува канабисът да бъде изваден от Закона за наркотичните субстанции, където до момента е включен като неразрешено вещество наред с хероина, LSD и кокаина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР