Пристрастяването на тийнейджърите към онлайн игрите се отразява негативно на

...
Пристрастяването на тийнейджърите към онлайн игрите се отразява негативно на
Коментари Харесай

Китай нарече онлайн игрите „духовен опиум“


Пристрастяването на младежите към онлайн игрите се отразява отрицателно на растежа им
(снимка: CC0 Public Domain)

Акциите на компаниите Tencent Holdings и NetEase се сринаха, откакто китайска държавна медия определи онлайн игрите като „ нравствен опиат ” и прикани за повече ограничавания на промишлеността.

В публикацията, публикувана в държавния Economic Information Daily, се споделя, че доста младежи са пристрастени към и това се отразява отрицателно на растежа им. Новинарското издание е свързано с формалната осведомителна организация Синхуа.

В него неведнъж се цитира водещата игра на Tencent „ Honor of Kings ”, като се споделя, че това е най-популярната онлайн игра измежду учениците, които от време на време играят на нея до осем часа дневно, отбелязва.

„ На никоя индустрия или спорт не бива да бъде разрешено да се развива по метод, който ще унищожи едно цяло поколение “, се споделя в публикацията. Тя сравнява онлайн игрите с „ електронни опиати “.
още по тематиката
Китай даде обещание да правилата по отношение на онлайн образованието и игрите, с цел да отбрани благосъстоянието на децата. Миналия месец държавата изготви всеобхватни правила, забраняващи комерсиалното преподаване на образователни предмети в извънучебно време – ход, който заплашва да унищожи сектора на е-обучението, оценен на 120 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР