Пристрастяването към интернет е често коментиран факт на съвременната действителност,

...
Пристрастяването към интернет е често коментиран факт на съвременната действителност,
Коментари Харесай

Как интернет вреди и на сърцето

Пристрастяването към интернет е постоянно коментиран факт на актуалната реалност, който надали някой може да оспори.

Големите софтуерни колоси обаче по всякакъв начин се пробват да ни убедят, че привързаността ни към цифровите устройства не е толкоз рискова и нездравословна, колкото считаме. Точно за това годишно се организират десетки " спонсорирани " изследвания.

В същото време има и много неспонсорирани проучвания, които разкриват мрачните обстоятелства за въздействието на цифровата медия върху здравето ни.
 Снимка 451914

Едно такова проучване е било извършено в Индонезия. Екипът зад него е основал устройство, което оказва помощ да не прекрачваме в нездравословната територия на времето пред екран.

Устройството се назовава Nettox и има специфични датчици, които засичат нещо, върху което досега не знаехме, че цифровите устройства оказват въздействие - ритъма на сърцето.

Индонезийците са открили, че след избран интервал от време, прекарано във взаимоотношение с интернет, ритъмът на сърцето се забавя, а хемоглобинът спада до нездравословни равнища.
 Пристрастяването към обществените мрежи е същинска болест
Пристрастяването към обществените мрежи е същинска болест

Англия ще таксува Фейсбук и Гугъл, тъй като носят вреди на младите

Така притокът на О2 към органите и мозъка също понижава, а с времето това може да докара до неразположения, вариращи от психически паники до непрекъснато промени в сърдечносъдовата система.

Едва ли ще се сдобием с Nettox, най-малкото тъй като продуктът към момента не се създава за всеобщия пазар.

Това, което той разкрива за нас обаче, е, че тялото ни сигурно усеща, когато зацикляме в телефона или пред компютъра, а следствията от това могат да бъдат непредвидени.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР