Пристрастяването към игрите, включително компютърните, ще бъде признато за психическо

...
Пристрастяването към игрите, включително компютърните, ще бъде признато за психическо
Коментари Харесай

Признават пристрастяването към игрите за психическо разстройство

Пристрастяването към игрите, в това число компютърните, ще бъде прието за психическо разстройство от Световната здравна организация.

СЗО ще включи „ игровото разстройство “ в 11-ото издание „ Международна статистическа подредба на болесттите “, съобщи Би Би Си.

Черновата на документа разказва положението като натрапчива и постоянно зараждаща нужда за игра, толкоз остра, че „ превъзхожда по значимост другите витални ползи “.

Някои страни към този момент преглеждат игровото разстройство като сериозен проблем за опазването на здравето, а в някои към този момент съществуват частни клиники за лекуването на такива пациенти.

Последното издание на справочника за заболяванията е от 1992 година и през тази година би трябвало да бъде оповестен негов ревизиран и допълнен вид. Той се счита за главен класификатор на болесттите и признаците им, употребява се от лекарите и научните служащи в целия свят за определянето на заболявания и диагнози.

В новото издание ще бъде записано, че за установяването на диагнозата нездравата игрова взаимозависимост би трябвало да се следи минимум 12 месеца, само че интервалът може да е и по-кратък, „ в случай че признаците са мощно изразени “.

Списъкът на признаците:

- Загуба или нарушение на контрола за личното игрово държание (честото, активност, дълготрайност на сесията),
- Компютърната игра има все по-голям приоритет за пациента,
- Въпреки отрицателните последици от игровите сесии, играчът не ги стопира, а даже ги удължава.

Пристрастяването към компютърните игри е прието за проблем в доста страни по света.  В Южна Корея управляващите одобриха закон със възбрана децата до 16 година да играят интернет игри от среднощ до 6 сутринта. В Япония играчите получават известие, в случай че са играли избран брой часове на месец.  В Китай интернет провайдърът Tencent е въвел ограничаване за броя часове, които децата могат да прекарат в игра на компютъра.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР