Пристигнали са още две искания от главния прокурор по отношение

...
Пристигнали са още две искания от главния прокурор по отношение
Коментари Харесай

ЦИК разреши обвинение за още двама кандидати за общински съветници

Пристигнали са още две претенции от основния прокурор във връзка с други двама претенденти за общински съветници за разнообразни закононарушения. Това разгласи представителят на ЦИК Александър Андреев пред Българска национална телевизия.

По думите му от ЦИК са дали позволение за привличането им като обвинени. Едното обитаемо място е София, а другото Плевен.

Без да прецизира за кое от двете обитаеми места се отнася представителят на ЦИК разясни, че в единият случай става дума за владеене на неразрешени артикули и вещества, а в другия за втълпяване на ненавист.

Андреев акцентира, че от ЦИК се надяват на тези локални избори да има усъвършенстване в отчитане на резултатите и попълването на протоколите.

По думите му там, където са нужни последни инструкции да бъдат дадени или надлежно да бъдат подхванати някакви ограничения за обезпечаването и обезпечаването на естественото протичане на изборния ден, сега се дават, с цел да може в събота да бъдат признати книжата и в неделя към този момент да може да бъде открит изборния ден без каквито и да било усложнения.

Андреев изясни, че образованието, което е извършено с членовете на секционните изборни комисии е протекло обикновено. Били са разяснени главно попълването на протокола, както и главните моменти в методически инструкции във връзка с провеждането на изборния ден, нужните решения, които секционната изборна комисия би трябвало да вземе.

Говорителят на ЦИК разясни още, че там, където някои членове на секционните изборни комисии не е явят, те ще бъдат заместени от аварийни членове, които са подадени в ОИК, като една част от тях също са минали образованието.

Андреев посъветва медиите да не огласяват предварителни резултати от локалния избор преди формалното привършване на изборния ден.

Той означи, че до 48 часа след края на изборния ден ще бъдат оповестени окончателните резултати. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР