Пристигнаха четири нови нископодови електробуса. Планът ни е да се движат

...
Пристигнаха четири нови нископодови електробуса.
Планът ни е да се движат
Коментари Харесай

Нови нископодови автобуси пристигнаха в София

Пристигнаха четири нови нископодови електробуса.

Планът ни е да се движат по линия №73 след удължаването й до " Младост " 1, за което ще са нужни спомагателни коли. Това оповестява кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска в профила си във Facebook.

Тя напомня, че през 2021 година Столичната община достави 30 електробуса със средства по оперативна стратегия " Околна среда ". С направени икономии от плана успяхме да закупим и тези четири спомагателни електробуса, които през днешния ден дойдоха в София, добавя столичният кмет.

Електробусите са климатизирани, разполагат с видеонаблюдение, със зарядни устройства за мобилни телефони. Те са нископодови, имат рампа за трудноподвижни хора и за майки с детски колички. Електробусите употребяват актуалните бързозарядни технологии, основани на ултракондензатори, което им разрешава да зареждат на крайните спирки в границите на пет-шест минути, да улавят сила при прекъсване и да я оползотворяват, напомня Българска телеграфна агенция.

 



Доставката на 30 броя нови нископодови, бързозарядни електробуси, направена през 2021 година, както и на 10 броя нови зарядни станции е част от плана " Изпълнение на действия за възстановяване качеството на атмосферния въздух в Столична община посредством закупуване и доставка на електрически транспортни средства за шосеен превоз - електрически рейсове и тролейбуси " по Оперативна програма " Околна среда 2014-2020 година ", реализиран с поддръжката на Кохезионния фонд на Европейски Съюз.

Проектът е 100 % финансиран по процедура " Мерки за адресиране на превоза като източник на замърсяване на атмосферния въздух " по предпочитана ос 5 " Подобряване качеството на атмосферния въздух " на оперативната стратегия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР