Пристигнаха 52 800 дози от ваксините на . Това е

...
Пристигнаха 52 800 дози от ваксините на . Това е
Коментари Харесай

Пристигнаха близо 53 000 ваксини на AStraZeneca, половината отиват при личните лекари

Пристигнаха 52 800 дози от имунизациите на. Това е четвърта пратка на този препарат за България. Количеството е доста по-малко от авансово предстоящото за края на февруари поради индустриални проблеми, като у нас трябваше да дойдат над 140 000 дози, напомня БТВ.
Ваксините бяха доставени в постройката на „ БулБио “ в София. Създадена е организация дозите незабавно да бъдат разпределени в 28-те Регионални здравни инспекции в страната и приложението им да стартира. Председателят на Националния имунизационен щаб проф. доктор Красимир Гигов изясни, че те ще стигнат. По думите му 50% от тази пратка ще отиде при персоналните лекари. „ В момента са имунизирани над 210 хиляди българи, което е един огромен % – над 3%. Нека не забравяме, че започнахме с 699 на 27 декември. Около 15-20% е повишаването на имунизираните “, добави той. Проф Гигов изясни, че „ зелените коридори “ ще проработят още веднъж, откакто има належащо количество препарати за задачата.
 Официално: Очакваме над 73 000 ваксини в идващите два дни Официално: Очакваме над 73 000 ваксини в идващите два дни
52 800 дози от имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca ще бъдат доставени на следващия ден, 28 февруари, в 8.00 часа, в „ БулБио-НЦЗПБ “....
Директорът на изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов посочи, че още от през днешния ден ще стартира имунизирането на българи от първа до четвърта фаза с ваксини от новата пратка. Кирилов уточни, че от иРНК имунизациите на „ Пфайзер “ и „ Модерна “ се пазят дози за втора игла, при оксфордската обаче няма такава процедура, тъй като при нея интервалът за втора доза е по-голям – 10 седмици, което разрешава всички постъпващи в страната количества да бъдат употребявани незабавно. Той беше безапелационен, че поддържат непрекъсната връзка с производителя и при възможни проблеми с бъдещи доставки ще стартира да се пази втората доза и от този препарат. „ Сценарият, по който работим е за понижение с 50% и за второто тримесечие на количествата, тъй че да може да се подсигурява втората доза. Надяваме се, такава е и връзката с производителя, че ще има нарастване през идващите месеци “, сподели Кирилов.
В понеделник, 1 март, страната ни чака да получи 21 060 дози от имунизацията против COVID-19 на Pfizer/BioNTech.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР