Пристигна първата партида от очакваните общо 60 електробуса, с които

...
Пристигна първата партида от очакваните общо 60 електробуса, с които
Коментари Харесай

Пристигна първата партида от новите електробуси във Варна

Пристигна първата партида от предстоящите общо 60 електробуса, с които ще се подмени част от автопарка на общинския транспортьор „ Градски превоз “ във Варна. Новите пет съчленени автобуса са докарани в морския град нощес и към момента се намират върху транспортните трайлери. Това удостовери за Moreto.net шефът на компанията Николай Антонов. Той изясни, че рейсовете са пристигнали в Гърция по море от Китай, след което са превозени до Варна. Предстои да минат съответните митнически процедури.

Кога ще дойдат останалите 15 съчленени и 40 „ соло “ рейса, закупени посредством социална поръчка, не е напълно ясно, поради интернационалната конюнктура. Няма тъкмо разгласен график на доставките. По думите на Антонов първите пет рейса са подранили, били са предстоящи по-скоро към края на месеца или началото на октомври. Той добави, че електробусите ще бъдат публично признати от „ Градски превоз “, когато се съберат всичките 60. Междувременно ще тече работа по подсигуряването на техническата инфраструктура за действието им.

До февруари електрическите рейсове би трябвало към този момент да обслужват градските линиите във Варна, това разгласи през юли шефът на общинската компания „ Общински паркинги и синя зона “ Младен Иванов.

Новите рейсове са обезпечени с помощта на безплатно финансиране в размер на 70 млн. лв. по оперативна стратегия и 15 млн. лв. съфинансиране от общинския бюджет. Тези средства отиват още за 60 зарядни станции за електробусите, за нови трансформатори и други механически действия. Попълненията в автопарка на „ Градски превоз “ ще разполагат със системи за сигурност, които ще алармират на водача за рискове по пътя в действително време.

Зареждането на рейсовете ще се случва главно през нощта. Всеки ще разполага със зарядна станция, която ще цялостни батерията му до 5 часа. „ Съчленените “ електробуси ще могат да вършат пробег до 200 км. с едно зареждане при работещ климатик и цялостно натоварване с пасажери, а „ соло “ електробусите ще могат да изминават до 280 км. Ще бъдат инсталирани две бързозарядни станции на крайните спирки на „ Почивка “ и „ Владиславово “, които ще могат да възстановят батерията до 50% за половин час.

По-големите рейсове побират до 110 души, а по-малките до 60. Ще има обезпечени места за хора с увреждания, климатици и рампи.

Предвидено е новите придобивки на общинския транспортьор да се обслужват с машините за билетната система от остарели рейсове на „ Градски превоз “, които ще бъдат преместени за задачата. Междувременно ще се реконструира съществуващия трафопост на превозвача и ще се изградят нови трафопостове, тъй че да се обезпечат 5 мегавата мощ.

Гаранцията за всички елементи на рейсовете е 5 години.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР