Пристигащите в Испания пътници ще трябва да останат в двуседмична

...
Пристигащите в Испания пътници ще трябва да останат в двуседмична
Коментари Харесай

Испанският туризъм ще понесе допълнителен удар от 14-дневната карантина на пристигащите в страната

Пристигащите в Испания пасажери ще би трябвало да останат в двуседмична карантина след тяхното влизане в страната, удостовери във вторник държавното управление в Мадрид, оповестява Ройтерс.

14-дневната карантина влиза в действие от петък (15-и май) и ще остане в действие, до момента в който е налице изключителното състояние в страната, показва БНР.

Тази мярка цели ограничение на коронавирусната болест, откакто страната стартира последователно да разхлабва националната обсада. Въвеждането на 14-дневна карантина обаче ще навреди в допълнение на туристическата промишленост, която към този момент понесе сериозен удар от вирусната пандемия.

Пристигащите в Испания пасажери ще би трябвало да останат затворени за две седмици, като ще им бъде позволено да излизат единствено за извършване на покупки на хранителни артикули, да посещават здравни центрове или при положение на " обстановка на нужда ", се споделя в публична заповед, оповестена във вторник.

Карантината ще бъде приложена за всички пасажери, които идват в Испания сред 15-и и най-рано до 24-ти май, когато изключителното състояние би би трябвало да завърши.

Карантинната мярка може да бъде удължена взаимно с допустимо удължение на изключителното състояние. Испания, която преди малко стартира да излиза от една от най-строгите блокади поради ковид в Европа, до момента разшири четири пъти периодите на въведените от средата на март ограничавания.

Мерките ще се отнасят за всички пасажери, в това число испанските жители, които се връщат в страната. От карантината са освободени единствено водачи на камиони, екипажи на самолети и кораби, трансгранични служащи и здравен личен състав, които влизат в Испания по работа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР