Пристигащите от нови четиринайсет страни ще трябва да си правят

...
Пристигащите от нови четиринайсет страни ще трябва да си правят
Коментари Харесай

Пристигащи от 14 държави трябва да покажат PCR тест, независимо дали имат COVID сертификат

Пристигащите от нови четиринайсет страни ще би трябвало да си вършат PCR тест за ковид, с цел да не бъдат сложени под карантина за 10 дни, без значение дали имат документ за COVID-19 за имунизиране или преболедуване. Това оказва се от заповед на Министерството на здравеопазването, която обобщава разпределението на страните по цветови кодове: зелен, оранжев и червен. Заповедта влиза в действие от вторник (23 ноември).

Изискването за PCR тест, без значение дали даден човек има Коронавирус документ важи за страните, попадащи в така наречен алена зона, където равнищата на разпространяване на SARS-CoV-2 (вирусът, извършител на болестта COVID-19) са над 500 души на 100 хиляди население за интервал от две седмици.

Към страните, които попадат в алената зона от идния вторник се прибавят: Германия, Австрия, Нидерландия, Ирландия, Чехия, Белгия, Унгария, Дания, Исландия, Гърция, Лихтенщайн, Андора, Полша и Швейцария влизат в листата на страните в алената зона.
Пълен лист на попадащите страни в алената зона, както и разпределението на страните по другите две цветови зони може да видите в края на заповедта

В България могат да идват от страни в алената зона, в случай че са българи, членове на техни фамилии, със статут на престояване в страната, медици, участници в доставки на медикаменти, публични длъжностни лица и членовете на техните делегации, сезонни служащи, студенти.

Хората, които при идване в страната, не дават негативен резултат от PCR тест, изработен в границите на последните 72 часа, подлежат на десетдневна карантина. Карантината може да бъде анулирана и след идването в България, в случай че индивидът си направи PCR тест до края на след влизането си в страната. " Карантината на лицето се смята за прекратена от деня, идващ регистрирането на резултата в Националната осведомителна система за битка с COVID-19 ", се показва в на здравното министерство.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР