Лео Меси предизвиква скок в абонаментите за Мейджър Лийг Сокър

...
Пристигането на футболната суперзвезда Лео Меси в Америка предизвика скок
Коментари Харесай

Пристигането на футболната суперзвезда Лео Меси в Америка предизвика скок в цените на билетите, облеклото, а сега и абонаментите за стрийминг.

MLS Season Pass, който е пакетът за стрийминг на Apple, който излъчва футболни мачове, отбеляза ръст от 1690% в регистрациите в деня, в който Меси за първи път игра за новия си отбор Интер Маями, според аналитичната фирма Antenna. Наскоро публикувани данни показват, че пакетът за стрийминг е имал около 6 000 абонамента ден преди това, но това е скочило до 110 000 регистрации при дебюта му на 21 юли в Купата на лигата.

В публикация в блог във вторник Antenna каза, че „Ефектът на Меси“ върху годишен пакет за стрийминг е „уникален и дълбок“. Обикновено Antenna каза, че специфичните за спорта стрийминг услуги имат голяма част от регистрациите в началото на сезона с „постепенни добавки“ с напредването на сезона поради големи игри или ценови промоции.

Но почти половината от регистрациите за MLS Season Pass до момента се случиха през юли, след като Меси се присъедини към лигата, което показва нарастването на интереса, който Меси донесе към Major League Soccer.

Проучването на Antenna също установи, че 15% от абонатите на MLS Season Pass също са станали абонати на Apple TV+, домът на до голяма степен скриптирани програми на Apple, които включват относителни хитове като „The Morning Show“ и „Ted Lasso“. И почти половината от новите абонати вече са имали Apple TV+, преди да добавят MLS Season Pass, който в момента струва допълнителни $12,99 на месец, към своя абонамент.

Трябва да се отбележи, че данните на Antenna включват само регистрации в САЩ, така че не улавят напълно глобалната привлекателност, която международната суперзвезда вероятно има.

Apple мълчи колко абонати има услугата. Старшият вицепрезидент на услугите на Apple Еди Кю наскоро каза, че се справя „много по-добре от прогнозираното“ за броя на абонаментите и зрителите. Изпълнителният директор Тим Кук повтори това по време на разговор за печалбите през август, като каза, че „фактът, че Меси отиде в Интер Маями, ни помогна малко там“.

Меси редовно популяризира MLS Season Pass в дните на мача, като добавя връзка за регистрации в историите си в Instagram. Това не е изненада, тъй като сделката му с Inter Miami включва намаляване на приходите от нови абонати на MLS Season Pass, според множество доклади.

Миналото лято Apple подписа с MLS 10-годишна сделка за 2,5 милиарда долара за международно предаване на мачове, превръщайки се в първата голяма спортна сделка на технологичната компания.

Подписването на Меси „прави сделката за медийните права на Apple по-ценна, отколкото можеше да си представи“, каза Дейвид Ръмси, репортер на Front Office Sports, по-рано пред CNN. Той каза, че е „уверен, че компанията би трябвало да плати по-висока такса от годишната сделка от 250 милиона долара, за която се съгласи миналото лято, ако Меси вече беше в лигата“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР