Пристигането на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в съда

...
Пристигането на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в съда
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е официално арестуван. Пледира невинен по всички 34 обвинения

Пристигането на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в съда в Манхатън значи, че той към този момент е публично задържан и арестуван от полицията в очакване на обвиняването, заяви Агенция Франс Прес.

Той е първият американски държавен глава, против който са повдигнати наказателни обвинявания .

Смята се, че обвиняванията против Тръмп са свързани с бизнес измами и нарушавания на разпоредбите за финансиране на предизборни акции, само че към този момент не е известно дали те доближават равнището на тежко закононарушение - което води до евентуално отнемане от независимост.

Тръмп няма престъпно досие и дали ще бъде наказан на затвор при положение на неоправдателна присъда, следва да разберем.

Облечен в тъмносин костюм и алена вратовръзка, 76-годишният Тръмп  пледира почтен по 34 обвинявания във подправяне на бизнес документи, уточни " Ройтерс ".

Републиканецът твърди, че е жертва на " политическо гонене ". Но също по този начин употребява случая, да си върне Белия дом през идната година.

Тръмп от дълго време заобикаля правни последствия в персоналния, професионалния и политическия си живот. Той е уредил редица частни цивилен каузи през годините.
 Повдигат обвинявания на Тръмп
Повдигат обвинявания на Тръмп

По случая с порно актрисата и някогашен модел Сторми Даниелс преди изборите през 2016 година

Като президент той два пъти беше подложен на импийчмънт от Камарата на представителите, ръководена от Демократическата партия, само че избегна наказание от Сената.

Тръмп сподели по-рано, че няма желание да се отхвърля от надпреварата за номинацията на Републиканската партия, даже и да бъде упрекнат в закононарушение.

След явяването му цялостната информация за Доналд Тръмп, както е и за всеки американски жител, обвинен в закононарушение, ще бъде записана в огромен указател. Въпреки че в този момент всичко е компютъризирано, процесът значително не е изменен, изяснява Асошиейтед прес.

Съдебните чиновници ще запишат цялостното име, възрастта, рождената дата , височината и тежестта на Тръмп. Те ще ревизират дали против някогашния президент има други издадени призовки.

Ще му вземат пръстови отпечатъци с компютър, а не с мастило. Могат също да го снимат. В Ню Йорк този развой нормално лишава към два часа, само че за Тръмп евентуално ще отнеме не повече от един час. След това Тръмп ще се яви пред арбитър и ще има чуване.

Обвинителният акт ще бъде публично разпечатан и обвиняванията ще бъдат прочетени на глас, макар че Тръмп може да изиска текстът да не се чете. Той ще бъде запитан по какъв начин пледира по обвиняванията и се чака да отговори " почтен ".

Адвокатите на Тръмп Джо Такопина, Сюзън Нечълис и Тод Бланш ще уточнят със съдията и чиновници на окръжния прокурор дата за идващото му явяване в съда.

Съдията дефинира, че фотографи от медии имат право да вършат фотоси на някогашния президент при започване на процедурата.

Технически Тръмп ще бъде задържан за малко. Когато му вземат пръстови отпечатъци и се обработват данните му, той се счита за задържан и арестуван.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР