Пристанищният нидерландски град Ротердам не е получавал искане за временно

...
Пристанищният нидерландски град Ротердам не е получавал искане за временно
Коментари Харесай

Ротердам не е вземал решение за демонтиране на мост заради яхта на Джеф Безос

Пристанищният нидерландски град Ротердам не е получавал искане за краткотрайно разглобяване на исторически мост, с цел да може да премине суперяхтата на създателя на „ Амазон “ Джеф Безос, който е един от най-богатите хора в света, оповестиха локални медии.

Кметът на града отхвърли каквото и да е било решение да е вземано, ден откакто говорителка на общината съобщи пред Агенция Франс Прес, че локалните управляващи са дали зелена светлина на искане на корабостроителницата да се отстрани централата секция от моста Конингсхавен, което докара до всеобщи рецензии в обществената мрежа.

Гигантската яхта на Безос на стойност 430 млн. евро, издигната в Албласердам край Ротердам, е прекомерно огромна, с цел да мине под моста, който датира от 1878 година и е възобновен след бомбардировка на нацистите през 1940 година

„ Намирам тази блъсканица за много необикновена. Решение към момента не е взето, не е подадено и искане за позволение “, съобщи в четвъртък кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб.

Решение ще бъде взето, откакто бъде подадено публично искане и бъде направена оценка на въздействието, в това число и дали може да бъде направено това без да се нанесат вреди на моста, и дали Безос ще заплати сметката, уточни градоначалникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР