Приспадане на данък върху доходите на физическите лица може да

...
Приспадане на данък върху доходите на физическите лица може да
Коментари Харесай

Намаляват подоходния данък в Русия с разходи за спорт

Приспадане на налог върху приходите на физическите лица може да се получи поради разноски за физическо образование и спорт. И това ще важи за данъкоплатеца, както и за неговите малолетни деца. Реалната сума за приспадане - връщане от данъка е 13 % от тези разноски и ще стартира да се ползва през 2023 година - с доходи, генерирани през 2022 година.

В същото време оптималният размер на разноските за всички обществени отчисления, в това число новото - " спорт " е 120 хиляди рубли (2727 лева при валутен курс на Българска народна банка 44 рубли за лев, бел. ред.). Тоест оптималното понижение на подоходния налог е 15 600 рубли (340 лева.) - 13% от 120 000 рубли.

За да се потвърдят тези разноски разноските, ще би трябвало копие от контракта за услуга и квитанция за нейното заплащане. Освен това спортната организация би трябвало да бъде в специфичен утвърден лист.

От 2 август стартират и еднократните заплащания за възпитаници - 10 хиляди рубли (227 лева.) за всяко дете от 6 до 18 години. Освен това тези обществени заплащанията се ползват за хора с увреждания под 23 години, които учат в съществени общообразователни стратегии. Можете да се кандидатства за приемане на тези средства до 1 ноември.

В началото на месеца имаше автоматизирано преизчисляване на пенсиите на работещите пенсионери. Конкретният размер на надбавката зависи от равнището на заплатата през последната година и насъбраните коефициенти. Максимумът е в допълнение 296 рубли ( към 7лв.).

Участниците в програмата " Далекоизточен хектар ", които сполучливо усвоиха получената земя, могат да аплайват за втори хектар. В допълнение, арктическата зона на Русия също беше включена в програмата. В момента парцелите се оферират на поданици на съответните региони. Но от февруари следващата година те ще бъдат налични за всички жители на Руската федерация.

От август до края на годината ще бъдат в действие митата върху износа на черни и цветни метали от Русия отвън ЕАЭС. Те се състоят от базова ставка от 15 % и характерен съставен елемент. Така да вземем за пример за алуминий минималната такса е 254 $ за звук. Тази мярка ще даде опция да се компенсира покачването на цените на металните произведения на вътрешния пазар вследствие на растежа на международните котировки.

Централната банка е нараснала наградите за рискови фактори за ипотеки със предплатено заплащане под 20 %. Вместо 10-30 процентни пункта, те ще варират от 50 до 100 пункта, според от дълговото задължение на кредитополучателя. По този метод регулаторът чака да понижи уязвимостта на банките към възможни разтърсвания, осведоми vesti.ru.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР