Прищина. Вьоса Османи е първата жена, предложена от най-старата политическа

...
Прищина. Вьоса Османи е първата жена, предложена от най-старата политическа
Коментари Харесай

Gazeta Express: Вьоса Османи ще е кандидат за премиер от опозиционния Демократически съюз на Косово“

Прищина. Вьоса Османи е първата жена, препоръчана от най-старата политическа партия в Косово, Демократическата лига на Косово (ДЛК), която се кандидатира за министър председател на Косово на идните предварителни избори, които ще бъдат извършени на 6 октомври. Решението беше взето по време на съвещание на Управителния комитет на ДЛК в понеделник, написа косовският вестник Gazeta Express
Демократичeската лига на Косово (ДЛК), която в предходния парламент беше в съпротива, удостовери в понеделник, че техният представител Вьоса Османи ще се кандидатира на идващите избори за министър председател на страната. Председателят на ДЛК Иса Мустафа по време на конференция след съвещанието на Управителния комитет удостовери, че Османи ще се кандидатира за министър председател на Косово, до момента в който актуалният кмет на Гилян Лутфи Хазири ще управлява изборната листа на тази партия. Османи е бил член на Народното събрание.
Османи в прессъобщение след номинацията на партията й, благодари на ДЛК за поддръжката и даде обещание да работи, с цел да изгони „ актуалните корумпирани политици от властта “, цитира думите й изданието. ДЛК е една от най-големите и най-стари политически партии в Косово и нейният водач Иса Мустафа беше министър председател в предходното държавно управление. Османи е известна с рецензиите си към партиите на ръководещата коалиция, водена от премиера Рамуш Харадинай за погрешно ръководство.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР