Прищина смята за опасно предложението на сръбския външен министър Ивица

...
Прищина смята за опасно предложението на сръбския външен министър Ивица
Коментари Харесай

Прищина отказа на Белград подялба на Косово

Прищина счита за рисково предлагането на сръбския външен министър Ивица Дачич да се раздели Косово на сръбски и албански регион. Това съобщи в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации косовската представителка Влора Читаку. Тя бе изслушана, макар че Косово не членува в международната организация.

"Връщането към правилото на етническите решения е рисково за целия регион. Ако отхвърлим културното и етническото разнообразие в нашите страни, по какъв начин ще живеем дружно (със Сърбия) в Европейския съюз? ", запита тя, представена от ТАСС.

По думите й провъзгласяването на независимостта на Косово "не е краткотраен план ". "Косово няма къде да отиде. Нормализацията и помиряването няма да станат посредством покоряване ", акцентира представителката на Прищина.

Ивица Дачич изрази в няколко публикации визията си, че Косово би трябвало да се раздели на Северно и Южно, като северът да бъде сръбски.

Отговорът на Прищина бе да се приложи този принцип и към сръбската територия, където има анклави с преобладаващо албанско население, което Белград отхвърли с отвращение.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР