Прищина. Правителството на Косово и американската компания Contour Global постигнаха

...
Прищина. Правителството на Косово и американската компания Contour Global постигнаха
Коментари Харесай

Gazeta Express: Косово и американска компания постигнаха споразумение за построяване на нова електрическа централа в страната

Прищина. Правителството на Косово и американската компания „ Contour Global ” реализираха съглашение за над един милиард евро, за изграждане на нова електрическа централа в най-младата балканска страна. Тя би трябвало да стартира да действа до 2023 година, написа албанското издание за Косово Gazeta Express .
Премиерът на Косово Рамуш Харадинай организира среща с Инициативния комитет за построяването на електроцентралата „ Косова е Ре “ (Ново Косово). В хода на диалозите, на които участва и представител на американската компания “Contour Global ”, бе подписано и окончателния контракт за построяването на оборудването, потвърдиха от кабинета на косовския министър председател. Очаква се, комерсиалното съглашение да бъде подписано в околните няколко дни и съгласно признатия проект, повече от един милиард евро ще бъдат вложени в Косово, което е една от най-големите вложения в новата история на страната. След построяването на централата, тя ще може сама да подсигурява енергийната самостоятелност на Косово. Строителните работи ще стартират през 2018 година и се чака електроцентралата да е изцяло функционална през 2023-а. Според държавното управление в Прищина, в новата топлоелектрическа централа ще бъдат вложени съвременни технологии, които да предотвратят замърсяването на въздуха и отрицателните последици за околната среда.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР