Прищина. Посланикът на САЩ в Косово Филип Коснет в публикация

...
Прищина. Посланикът на САЩ в Косово Филип Коснет в публикация
Коментари Харесай

Gazeta Express: Американският посланик в Косово порица партиите,ч е издигат кандидати, срещу които има повдигнати обвинения

Прищина. Посланикът на Съединени американски щати в Косово Филип Коснет в обява в обществената мрежа „ Туитър “ в петък съобщи, че жителите не могат да одобряват съществено политическите партии, които са решили да повдигнат хора с престъпно минало в своите изборни листи за Народното събрание, цитира думите му основаният в Прищина Gazeta Express .
„ Как жителите могат да одобряват съществено декларирания ангажимент на политическите партии за върховенството на закона в Косово, когато в листите на доста партии са включени лица с дейни обвинявания, присъди за закононарушения като военни закононарушения и набези и интернационалните наказания за военни закононарушения и корупция? “ - попита Коснет в „ Туитър “.
Съобщението на Коснет пристигна на фона на подготовката на политическите партии за предварителните избори, планувани на 6 октомври. Въпреки обещанията, че няма да има претенденти с повдигнати обвинявания в изборните листи, някои от лицата в тях, кандидатстващи за Народното събрание, имат дейни обвинявания по разнообразни наказателни следствия. Косово организира предварителни избори през октомври, откакто някогашният министър председател Рамуш Харадинай подаде оставка през юли след призоваването му от Специализираната прокуратура за разпит в качеството му на обвинен за ролята му в Армията за избавление на Косово (АОК) през войната през 1998-1999 година в Косово.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР