Присъствието на сили на НАТО в Украйна не е немислимо,

...
Присъствието на сили на НАТО в Украйна не е немислимо,
Коментари Харесай

Полският външен министър: Изпращането на войски на НАТО в Украйна...

" Присъствието на сили на НАТО в Украйна не е немислимо ", написа нощес Шикорски в обществената мрежа " Екс " повече от седмица откакто френският президент провокира комплициране с изказването си по този въпрос на среща на европейски водачи.

 

" Оценявам самодейността на френския президент Еманюел Макрон, тъй като тя цели да стресне Путин, а не ние да се опасяваме от него ", добави министърът.

 

Позицията на Шикорски обаче контрастира с тази на полския министър председател Доналд Туск, който по време на аудиенция в Прага предходната седмица даде да се разбере, че Полша няма желание да изпраща войски в Украйна, написа Българска телеграфна агенция.

 

Туск сподели, че фокусът би трябвало да бъде върху оказването на оптималната поддръжка на Украйна в битката ѝ против съветската инвазия.

Полският президент Анджей Дуда и министър председателят Туск ще пътуват до Вашингтон за среща с американския президент Джо Байдън в Белия дом идващия вторник. Поляците се надяват те да подбуден Съединени американски щати да създадат повече за подкрепяне на Украйна, показва Асошиейтед прес.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР