Присъствието на Пеевски на преговорите за Конституционни промени чисто медийно

...
Присъствието на Пеевски на преговорите за Конституционни промени чисто медийно
Коментари Харесай

Доц. Петър Чолаков: Новите управляващи ще отстранят Гешев до седмица

„ Присъствието на Пеевски на договарянията за Конституционни промени чисто медийно е отрицателен, само че, в случай че се постанова, би трябвало да приказват с дявола, в случай че желаят да прокарат тези промени “, съобщи специалистът
„ Toва държавно управление ще се опита да изкара до локалните избори. Бъдещото ръководещо болшинство ще в профил основния прокурор тази седмица, която идва. Висш съдебен съвет няма да забави това гласоподаване. “, предвижда пред Euronews Bulgaria доцент Петър Чолаков от Института по философия и социология в Българска академия на науките.

Той видя цепнатина в изказванията на Атанас Атанасов от Демократична България, че записите на Радостин Василев са направени със специални-разузнавателни

„ Възможно е да се направи запис и със специални-разузнавателни средства, само че по този начин излиза, че президентът е инспирирал всичко това, тъй като службите са под негова власт, какъв е обаче плюсът за президента от това? В записа се споделя, че изборите, когато завоюваха Политическа партия, са имали този резултат от ала-бала с президента. Той няма полза от това да се популяризира този запис, той не е добре показан. Никой не излиза воин от него “, акцентира специалистът.

Според него Радев е бил с право ядосан, тъй като не е показан добре на записа.

„ Там става въпрос, че непознати посланици утвърждават организациите. А президентът докара тези хора в изпълнителната власт. Не трябваше да реагира по този начин остро, тъй като това даде опция на тези обединения да вземат самодейността. Те в този момент имат опция да изместят дискурса от тяхната виновност към президента, да се обединят против общия зложелател “.

Той акцентира, че в този момент никой не отхвърля, че е коалиция това сред ПП-ДБ и ГЕРБ.

По тематиката с диалога на водачите на ПП-ДБ и Движение за права и свободи по отношение на търсенето на конституционно болшинство доцент Петър Чолаков изясни, че в политиката е доста по-важно по какъв начин наподобяват нещата от това, което се споделя.

„ Присъствието на Пеевски на договарянията за Конституционни промени чисто медийно е отрицателен, само че, в случай че се постанова, те би трябвало да приказват с дявола, в случай че желаят да прокарат тези промени. Друг е въпросът какъв брой ПП-ДБ могат да разчитат за тях на тези, които преди година упрекваха за всички грехове. Преди година те споделиха, че са свалени от власт от Митрофанова - Пеевски, Трифонов и Борисов. Сега с Борисов ще ръководят дружно. Този безпорядък може да докара до повече отвратени от политиката в България, само че може да докара и до хора, които да се активизират и да изразят отрицателното си мнение “, сподели доцентът.

„ Да има държавно управление с втория мандат беше най-рационалното решение. Най-големият капитал на ПП-ДБ беше, че те са разнообразни, че в никакъв случай не биха създали нищо с ГЕРБ, в този момент към този момент не е по този начин. Въпросът е коства ли си? Те в този момент ще се оправдаят, че избавят страната “, заключи специалистът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР