Присъствието на Мино Райола и бащата на Ерлинг Халанд в

...
Присъствието на Мино Райола и бащата на Ерлинг Халанд в
Коментари Харесай

Дългата опашка за Ерлинг Халанд започна от Барселона

Присъствието на Мино Райола и бащата на Ерлинг Халанд в Барселона за среща с президента на каталунците Жоан Лапорта значи, че испанският гранд не е единственият кандидат за подписа на норвежкия нападател на Борусия Дортмунд.

Въпреки рецесията, има още няколко клуба, които желаят 20-годишния стрелец и ще наддават за него. В Англия те са 4. Челси, Ливърпул и двата манчестърски тима. Освен това изкушението на Висшата лига е много съблазнително за Халанд, който е родом от Лийдс, където е играл татко му.

„ Сините “ от Лондон търсят дългогодишен заместител на Оливие Жиру, който през септември ще навърши 35 години. Освен това ментор е Томас Тухел, който е някогашен състезател и треньор на Борусия Дортмунд.

„ Небесносините “ пък имат потребност от класен нападател, който да влезе в обувките на напускащия това лято Серхио Агуеро след 10 години на вярна работа на „ Етихад “. Интересно да отбелязване е, че в интернет пространството се видяха фотоси на дребния Ерлинг, който носи тениска на „ жителите “.

„ Червените дяволи “ имат своя коз в лицето на мениджъра си Оле Гунар Солскяер, който е непосредствен другар на Халанд-старши и е някогашен ментор на младежа от общия им престой в Мьолде.

Шампионите от Мърсисайд са подготвени да жертват някой от своите водачи в офанзива, с цел да освежат състава си, защото в последните месеци Ливърпул очевидно изпитва компликации в завършващата фаза на нападението.

На Ботуша обаче също се оглеждат за детето-чудо от севера. Настоящите първенци от Ювентус обмислят да се разделят с Пауло Дибала, който е преследван от здравословни проблеми в последната година. Не е за подценяване фактът, че точно сътрудникът на Халанд Райола докара в Торино централният защитник на „ бианконерите “ Матайс де Лихт.

Последната травма на Роберт Левандовски повдигна някои въпроси дали не е време да се търси негова дълготрайна опция. 32-годишният полски щурмовак към момента свети и е на висота, само че това надали ще продължи повече от 1-2 сезона, а последователното налагане на норвежеца би бил логически вид. През последните години Байерн се прочу с входящите прехвърляния на Марио Гьотце, Матс Хумелс и самият Левандовски, които дойдоха на „ Алианц Арена “ непосредствено от „ Сигнал Идуна Парк “.

13-кратният европейски клубен първенец Реал Мадрид постоянно е на любимец що се касае до обезпечаването на услугите на най-големите имена в Европа. И този път това не е изключение. „ Кралският клуб “ към момента усеща неналичието на Кристиано Роналдо, макар че през предишния сезон съумя да завоюва купата в Испания. Карим Бензема по сходство на Левандовски също продължава да дърпа своя тим напред, само че и той по сходство на сътрудника си от Мюнхен наближава залеза на кариерата си със своите 33 години. Килиан Мбапе е другият вид за офанзивата на „ белия балет “, само че до една не дребна степен идването му на „ Сантиаго Бернабеу “ зависи и от бъдещето на Зинедин Зидан. Отношенията сред Мадрид и Дортмунд също са отлични около прехвърлянията на Рейниер и Ашраф Хакими, тъй че и това не е за занемаряване.

Ако в действителност Ерлинг Халанд напусне това лято, то борбата за него ще е яростна, а
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР