Присъствието на Израел в Обединените арабски емирства е заплаха за

...
Присъствието на Израел в Обединените арабски емирства е заплаха за
Коментари Харесай

Присъствието на Израел в ОАЕ - заплаха за Иран

Присъствието на Израел в Обединените арабски емирства е опасност за Иран и това " не би трябвало да се случва ". Това съобщи командирът на флота на Иранската революционна армия Алиреза Тангсири, представен от " Ройтерс ".

за хипотетично израелски въздушни удари против неговото консулство в столицата на Сирия предходната седмица, при които бяха, в това число двама висши командири. Атаката изостри напрежението сред върлите врагове в Близкия изток, което към този момент тлее поради войната сред Израел и " Хамас " в Газа.

ОАЕ станаха най-известната арабска страна, за последните 30 години според съглашение с посредничеството на Съединени американски щати през 2020 година Абу Даби обаче поддържа и естествени дипломатически и търговски връзки с Техеран.
 ОАЕ и Бахрейн подписват спокойно съглашение с Израел в Белия дом
ОАЕ и Бахрейн подписват спокойно съглашение с Израел в Белия дом

ОАЕ и Бахрейн в никакъв случай не са били във война с еврейската страна

" Наясно сме, че ционистите (Израел) не са били доведени в ОАЕ за стопански цели, а по-скоро за сигурност и военна активност. Това е опасност за нас и не би трябвало да се случва ", акцентира командирът на Военноморски сили на Революционната армия.

Тангсири добави, че Персийският залив, както и Оманският залив отвън Ормузкия пролив, през който минава огромно количество от международния морски нефт, не са място за израелците.

Той обаче не посочи дали Иран обмисля някакви дейности в района поради наличието на Израел.

" Ако ни бъдат нанесени удари, им отвръщаме, само че също по този начин не сме прибързани в отмъщението си ", уточни Тангсири няколко дни, откакто старши консултант на висшия водач на Иран предизвести, че

Нормализирането на връзките на ОАЕ с Израел проправи пътя за няколко други арабски страни да последват образеца на емирствата, нарушавайки табуто върху дипломатическите връзки без основаването на палестинска страна.
 Иран заплаши израелските посолства по света
Иран заплаши израелските посолства по света

Техеран се закани да отмъсти за убитите си военни командири в Дамаск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР