Присъствено ще учат всички ученици до четвърти клас, за които

...
Присъствено ще учат всички ученици до четвърти клас, за които
Коментари Харесай

При какви условия учениците до IV клас ще влязат в училище

Присъствено ще учат всички възпитаници до четвърти клас , за които най-малко половината родители в съответната паралелка са съгласни те да бъдат тествани с щадящи проби два пъти седмично, и в учебното заведение има личен състав и/или доброволци със документ, които да правят тестването. Това заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Голяма част от тестванията към този момент са доставени в базата на Българския Червен кръст в село Лозен край София. Днес първите количества отпътуваха за няколко регионални градове.

На 7 ноември, в 10.00 часа, ще бъдат разпределени тестванията за учебните заведения в столицата , а медиите са поканени да отразят събитието, осведомят в този момент от МОН. По-рано през днешния ден Българска телеграфна агенция заяви, че на следващия ден следва да бъдат разпределени тестванията за дребните възпитаници в София.

" Интернет уеб сайтът на народен ежедневник се пробва да бойкотира възобновяване на присъственото образование за учениците от първи до четвърти клас през идната седмица. Преди по-малко от час беше публикувано манипулативното изказване, че дребните възпитаници няма да се върнат в клас през идната седмица ", декларират от МОН.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР