Присъствените занятия се възобновяват за всички ученици в София град

...
Присъствените занятия се възобновяват за всички ученици в София град
Коментари Харесай

Всички ученици в 5 области ще учат присъствено от понеделник

Присъствените занятия се възобновяват за всички възпитаници в София град и областите Стара Загора и Хасково от понеделник, 14 февруари. Всички остават в клас през идната седмица и в областите Разград и Силистра . В цялата страна продължава присъственото образование на децата от I до IV клас.

Поради влошената епидемиологична конюнктура, отчасти образование от разстояние се вкарва в областите Търговище и Шумен, които през тази седмица образоваха всички в учебно заведение.

Облекчава се режимът в област Бургас . През тази седмица там всички възпитаници от V до XII клас са онлайн. От 14 февруари остават у дома VII, X, XI и XII клас. В останалите области през идната седмица се прави ротация – връщат се в клас випуските, които учиха от отдалеченост от 7 февруари до през днешния ден, а учениците от V до XII клас, които в този момент са в учебно заведение, ще имат онлайн занятия.

Продължава проучването за Covid-19 в учебно заведение в първия присъствен ден от седмицата. Без тестване могат да са на учебно заведение притежателите на „ зелен документ “ – документ за имунизиране, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторно проучване.

Режимът на образование – присъствено или от разстояние, се дефинира със заповед на РЗИ по места. МОН издава заповеди за организация на занятията в електронна среда там, където присъственото образование е краткотрайно прекъснато от здравните управляващи. Дали частичното образование от разстояние в множеството области в страната ще продължи и след 20 февруари, ще се взема решение от РЗИ на локално ниво съгласно епидемиологичната обстановка и заетостта на интензивните болнични кревати.

Данните за образователния развой през идната седмица по области може да видите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР