Присъства и министър-председателят, като традиционно учтивият му тон бе остър

...
Присъства и министър-председателят, като традиционно учтивият му тон бе остър
Коментари Харесай

Премиерът смъмри кметовете за безобразни проекти и лобисти

Присъства и министър-председателят, като обичайно учтивият му звук бе изострен по отношение на плановете, с които общините аплайват целево пред страната. „ Много е значимо да пресечете емисарите. Не е тяхна работа да бъдат вносители на вашите планове. Ще има процедура, вие ще можете да си ги внесете “, сподели той, представен от БГНЕС.

 

И продължи с остойностяването на дейностите - част от плановете били безобразни във връзка с метода на оценяване. „ Това, което ние ще създадем, е да дадем бистрота за това какви са плановете, по какъв начин върви тяхното осъществяване, какви са сумите, които са заложени за обособените действия. Така че молбата ми е: погледнете си плановете с ясното схващане, че те ще бъдат забележими от самото начало - и като поръчка, и като осъществяване. И, както се споделя, в случай че има позор, този позор ще си го носите и вие ", сподели Денков.

Изненадите в проектобюджет 2024 не престават. Вместо 1 милиарда лева за планове на общините, както бе оповестено, законопроектът в действителност планува доста по-големи разноски. Максималната стойност на плановете, които общините имат право да подадат, надвишава 4,6 милиарда лева

Заплатите на кметовете, съветниците, кметските наместници и другите общински чиновници също бяха обсъждани. " Ние им плащаме в този мандат с запасите, които имаме. Но от Нова година има дефицит, който е належащо да бъде затрупан “, съобщи кметът на Монтана Златко Живков.

 

„ Опитваме се във времето, което имаме, да придвижим няколко неща по едно и също време. Това основава напрежение. Един от ясните дефицити, който ние сме разпознали е, че за разлика от другите европейски страни, в България през последните 10 години доста се увеличаваха неравенствата. С всеки един бюджет, който министър Асен Василев приготвя, се стараем да увеличим приходите и да понижим неравенството. Няма по какъв начин да оставим хора под минималната заплата. Но има и други браншове, в които възнагражденията се незадоволителни. В началото на идната година ще бъде изработен обзор на всички браншове, в които има закъснение във връзка с възнагражденията ", разяснява от своя страна Денков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР