Присаждат на Сашко собствени стволови клетки по иновативна и модерна

...
Присаждат на Сашко собствени стволови клетки по иновативна и модерна
Коментари Харесай

Помните ли Сашко от Перник? Баща му съобщи огромна вест

" Присаждат на Сашко лични стволови кафези по новаторска и съвременна технология. Терапията вършим в Нови Сад, Сърбия. Там има световноизвестни професори и други български родители са ми казвали, че децата им се повлияват доста дейно от тази терапия, стартират да приказват повече и се усещат доста по-добре. " Това описа пред " " Александър Цветанов, бащата на Сашко от Перник.

12-годишният Сашко е дете с аутизъм, което изчезна на 11 ноември предходната година по време на разходка с татко си в планинската околност Голо бърдо. Много експерти и доброволци се стекоха на помощ да намерят изчезналото момче. Към интервенцията бяха включени даже ясновидци и екстрасенси. В безизходицата си бащата на Сашко разгласи премия от 100 хиляди лв. за намирането му. След тежка и изтощителна седмица, прекарана в търсене, Сашко беше открит жив и здрав 9 дни след изгубването си, по средата на дере в планината. Момчето от дълго време влезе в естествения си темп на живот и вкъщи съвсем не се сещат за кошмара, който претърпяха около загадъчното му изгубване.



" Сашко към този момент е добре. През 1 месец вършим вливки на стволови кафези, които се изтеглят от костния мозък на таза му, с цялостна анестезия, и се вкарват в спиналната артерия на гръбначния дирек на детето. Взимаме си към 3-4 нощувки в Нови Сад, с цел да можем да създадем процедурите. Освен това ми коства и десетки хиляди левове, само че считам, че като родител съм задължен да направя всичко допустимо детето ми да се лекува. Само с образование, логопед и психолог не се реализират толкоз положителни резултати ", показа Цветанов.

Още в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР