Присъединяването на Западните Балкани не само ще укрепи ЕС, но

...
Присъединяването на Западните Балкани не само ще укрепи ЕС, но
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Западните Балкани ще укрепят ЕС


Присъединяването на Западните Балкани освен ще укрепи Европейски Съюз, само че и ще ускори районната непоклатимост, сигурност и съдействие.

Това мнение изрази евродепутатът и водач на АЛДЕ Илхан Кючюк по време на годишната кръгла маса на " Обнови Европа ", отдадена на Западните Балкани, на която Кючюк е хазаин от името на политическата група.

Разширяването е жизненоважна политика на Европейския съюз, която има както икономическа, по този начин и геополитическа логичност, изясни евродепутатът.

" Заедно можем да се оправим с общите провокации, да насърчим икономическия напредък и да изградим по-проспериращо и несъмнено бъдеще за всички ", уверен е той.

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк събра на кръгла маса в Брюксел еврокомисари, евродепутати, водачите на демократичните партии от Западните Балкани, дипломати и представители на гражданското общество, с цел да беседват за евроинтеграцията и политиката за разширение на Европейски Съюз.

Пред участниците в кръглата маса Кючюк акцентира значимостта на новия проект за напредък на Европейската комисия за Западните Балкани, включващ 6 милиарда евро безплатни средства и заеми за ускорение на икономическото доближаване с Европейски Съюз.

В умозаключение водачът на АЛДЕ изрази поддръжката на либералите в устрема за участие в Европейски Съюз и акцентира желанието им да се включат в градивен разговор и съдействие за ускорение на процеса на присъединение.

Участие в събитието взеха еврокомисарят по ръководство на рецесии Янез Ленарчич и генералният секретар на Европейската работа за външна активност Стефано Санино.
 Росен Желязков: България поддържа РСМ по пътя ѝ в Европейски Съюз при ясно изискване
Росен Желязков: България поддържа РСМ по пътя ѝ в Европейски Съюз при ясно изискване

Българите да бъдат вписани в Конституцията наедно с останалите народи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР